5 soorten party tenten voor je bruiloft

Je wilt je een bruiloft in een tent organiseren, maar wat voor soort tent kies je? Vroeger kon je uit slechts één of twee tentstijlen kiezen, waardoor de keuze relatief eenvoudig was. Tegenwoordig zijn er echter veel meer opties beschikbaar, waardoor het wellicht lastig voor je is om de juiste party tent te huren voor jouw bruiloft. Om je te helpen bij jouw beslissing, hebben we 5 van de verschillende soorten tenten verzameld die beschikbaar zijn voor jouw grote dag, van traditioneel tot echt uniek.

1. Paaltent

De paaltent wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ondersteund door palen en scheerlijnen en heeft een grote opzichtige top met een of meer pieken. Mooi en elegant, het is echt een verfijnde keuze. Omdat paaltenten echter in de grond moeten worden gestoken, kunnen ze niet op beton of andere harde oppervlakken worden opgesteld, waardoor ze minder veelzijdig zijn dan sommige andere soorten tenten.

2. Zeildoektent

Een steeds populairdere keuze, de zeildoektent is een soort paaltent die zeildoekmateriaal gebruikt in plaats van vinyl, en houten palen om het te ondersteunen. De doorschijnende stof geeft een mooie gloed aan de binnenruimte van de tent en het hoge plafond en de gebogen lijnen maken het een mooie keuze voor elke gelegenheid. Net als de paaltent vereist het echter uitgebreide uitzetting met scheerlijnen om het te ondersteunen en is het niet geschikt voor alle oppervlakken.

3. Tipi tent

Gestileerd naar Nordic Sami kata en de Native American tipi, biedt de tipitent een unieke vorm, gezellige omgeving en een interessante uitstraling aan uw evenement. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine bruiloften. Net als de paaltent en zeildoektent, gaat hun prachtige esthetiek ten koste van extra obstakels vanwege de palen die ze ondersteunen.

4. Frame tent

De frametent is een van de meest voorkomende soorten partytenten die er zijn. In plaats van palen gebruikt het een metalen frame om de tent te ondersteunen en is het vrijstaand zodat het op de meeste stevige oppervlakken kan worden opgesteld. Hoewel het misschien niet zo mooi is als de paaltent, is het veelzijdiger. In de tent zijn de metalen buizen zichtbaar en kunnen ze worden achtergelaten om lichten en decoraties op te hangen, of verborgen met lagen gedrapeerde stof.

5. Markttent

De tent is een kruising tussen de paaltent en de frametent. Het combineert het gemak van de vrijstaande metalen frametent met de esthetiek van het puntdak van de pooltent, waardoor je als het ware het beste van twee werelden krijgt.

Hopelijk heb je veel gehad aan dit overzicht en we wensen je een fantastische bruiloft toe!

Geef een reactie