Aangifte vennootschapsbelasting

Leestijd1 minuut

 Aangifte vennootschapsbelasting

 

De afkorting voor de aangifte vennootschapsebelasting is VPB aangifte. De vennootschapsbelasting is een belasting die door de overheid wordt geheven op het inkomen van bedrijven, instellingen en dergelijke. Wanneer je je aangifte vennootschapsbelasting gaat doen moet je zorgen dat je boekhouding in ieder geval goed in orde is. Dit maakt het een stuk makkelijker.

 
Daarom kan het een goed idee zijn om uw VPB aangifte samen met uw boekhouder of accountant te doen. Want wanneer u uw administratie laat uitbesteden weten hun er meer vanaf. Je moet altijd rustig voor de aangifte gaan zitten en alles goed nakijken zodat u geen fiscale aftrekposten mist. Voor het doen van de aangifte krijgt u altijd eerst een uitnodiging.

 
Na het indienen van de aangifte ontvangt u een voorlopige aanslag. Deze aanslag kan nog veranderen want hij is voorlopig. Meestal is hij even hoog als uw aangifte. Het kan voorkomen dat u nog wat vragen wordt gesteld door de fiscus. Deze vragen bent u meestal verplicht om te beantwoorden. Hierna legt de fiscus de definitieve aanslag op.

 
De definitieve aanslag kan even hoog zijn als je aangifte maar hij kan ook erg afwijken. Als dit het geval is heeft u schriftelijk al de reden van deze afwijking gekregen. Wanneer je het hier niet mee eens bent kunt je in bezwaar gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *