Accra

Leestijd1 minuut

Accra

Accra is de hoofdstad van Ghana sinds 1877. Van een 19e eeuws stadje van Victoriasborg tot een moderne metropool. Accra heeft zich ontwikkeld tot een politiek en economisch centrum van Ghana en bevat daarom veel openbare gebouwen:

  • Het Nationaal Museum
  • Het Nationale Theater
  • Het Independence Square
  • Kwame Nkrumah Mausoleum (hij was de eerste president van Ghana)


 

In de buurt van Accra ligt de nieuwe zeehaven Tema, met een grote vissersvloot en een moderne industriële zone. In de noord-west-Shai Hills Resource Reserve ligt een nationaal park met veel wilde dieren.

Heeft u plannen om reizen naar Ghana, zijn er enkele aspecten die u moet onthuoden. In eerste instantie natuurlijk moet je een plek om te verblijven, kijk daarom bij Ghana hotels of Accra hotels. Vanaf hier kunt u gemakkelijk alle steden en bezienswaardigheden bezoeken tijdens je reis naar Ghana.

Ghana heeft een tropisch klimaat. Vanwege dit klimaat kan het erg warm en vochtig zijn. Houd hier rekening mee! Het regenseizoen in Ghana vindt plaats in de periode april-juni en september-oktober.

Hierom is het van belang dat u een hotel Ghana of hotel Accra boekt om niet te nat te worden tijdens u vakantie in Ghana of Accra.


Voordat je een reis naar Ghana boekt, zorg ervoor dat je het juiste geld bezig. In Ghana betalen de mensen met de cedi. 1 cedi is 0,85 Euro cent of 1,1 US Dollar.

Last but not least: Voor een reis naar Ghana, moet je een visum aanvragen. Bij dit visum moet u een inentingsboekje kunnen aantonen, waarin staat dat u ingeënt tegen gele koorts.

Meer informatie over deze inentingen kunt u verkrijgen bij de huisarts of apotheek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *