Alles wat je wil weten over vloeren

Je bent midden in een verhuizing of je bent je huis aan het verbouwen, dan komen er een aantal keuzes die je moet gaan maken. Een voorbeeld daarvan is of je de vloer houdt die in het huis ligt, of als je je huis aan het verbouwen bent of je behoefte hebt aan een nieuwe vloer. Als je midden in een verhuizing zit of je bent je nieuwe huis aan het omgooien, begin je met de vloer. Je kan natuurlijk niet al bezig zijn met het meubilair als je daarna de vloer er nog uit wil halen. Wij geven je daarom wat voorbeelden van bekende en populaire vloeren. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten vloeren en dat maakt de keuze soms niet makkelijker. Wij helpen je graag om de knoop sneller door te hakken!

Pvc-vloeren

Allereerst, pvc-vloeren. Als je zelf al een beetje onderzoek hebt gedaan naar verschillende soorten vloeren, ben je deze vast en zeker tegengekomen. Pvc-vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Waar deze vloer zijn naam aan heeft de bedanken zijn de verschillende lagen PVC waar de parketvloer van gemaakt is. Deze lagen zijn onder andere gemaakt van kunststof. Pvc-vloeren zijn eigenlijk speciaal gemaakt zodat er een alternatief zou zijn voor laminaat, parket of natuursteen. Pvc-vloeren worden vaak gelegd in ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn, omdat de kwaliteit van een pvc-vloer ontzettend hoog is. Dit is waarschijnlijk een van de meest gebruikelijke reden waarom veel mensen kiezen voor deze soort vloer. 

Laminaatparket

Er zit een duidelijk verschil tussen laminaat en parket, maar heel veel mensen weten dit niet. Toch is het een lastige keuze. Een parketvloer staat bekend om zijn natuurlijke look en om het weinig onderhoud dat de vloer nodig heeft. Wij benoemen graag de grootste verschillen voor je zodat je weer een vloer kan wegstrepen. Een laminaatvloer is een stuk goedkoper dan een parketvloer. Dit maakt de kwaliteit niet veel minder, maar de verschillen liggen op andere vlakken. Laminaat bestaat simpelweg uit een stuk goedkopere materialen, waardoor het geheel uiteraard ook daalt qua prijs. Qua de levensduur valt er helaas geen peil van op te trekken. Dat is verschillend. Een grote invloed van de levensduur van je vloer heeft te maken met hoe je je vloer onderhoudt. Elke vloer heeft een bepaalde onderhoudsbeschrijving en deze moet je eigenlijk altijd erg serieus nemen. Je moet je sowieso houden aan de schoonmaakmiddelen, voordat je je vloer beschadigd. Maar ook de hoeveelheid van het schoonmaken van de vloer heeft hier een grote invloed op.

Geef een reactie