Bedrijfsafval

Leestijd1 minuut

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval is het restafval van bedrijven, kantoren, overheden en andere organisaties. Bedrijfsafval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld om het maximale te kunnen hergebruiken. Voor recycling en scheiden van sommige afvalsoorten zijn er wettelijke regels en verplichtingen. Meestal is de afvalverwerker op de hoogte van de wetten en regels voor recycling. Bedrijfsafval zoals folie, papier en karton kunnen in rolcontainers ingezameld worden.

Bedrijfsafval kan ook in een perscontainer ingezameld en vervolgens geperst worden. Een perscontainer is een type afvalcontainer die wordt ingezet bij bedrijven, kantoren en andere organisaties waar veel afval wordt geproduceerd. Perscontainers zijn heel makkelijk te bedienen, doordat ze het afval verdichten kan er meer afval worden ingezameld, waardoor er minder vaak een afvaltransport nodig is. Er wordt behalve op transportkosten ook bespaard op ruimte en milieu.

Het ingezamelde bedrijfsafval zoals papier en karton gaat naar de papierrecycling. Recycling is het omzetten van afval in een nieuw product. Doordat er aan papierrecycling wordt gedaan is er minder hout en water nodig, waardoor het milieu minder belast wordt en er meer landbouwgrond beschikbaar is. Het recycling logo op een kartonnen doos betekent dat het na gebruik bij oud papier kan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *