Brandpreventie

Leestijd1 minuut

Brandpreventie

Brandpreventie is het nemen van maatregelen om brand te beperken alsook te voorkomen. Een rookmelder, brandpreventiemiddelen en een goed vluchtplan zorgen ervoor dat inwoners of het personeel bij een brand op een veilige manier het huis of het bedrijf kunnen verlaten. Want bij brand komt het dikwijls voor, dat de trap, hal en overloop waarvan je dagelijks gebruik maakt onherkenbaar, zeer moeilijk of niet te bereiken zijn. Dit komt door de dikke grijze, soms zwarte giftige rook, behalve dat je niets ziet hierdoor, kun je ook nauwelijks adem halen.

Bij brand is het vooral verstandig om niet in paniek te raken, maar vooral rustig en kalm te blijven. Bel zo gauw mogelijk 112 en waarschuw andere bewoners of collega’s, sluit alle deuren en ramen en vlucht volgens het afgesproken vluchtplan. Wacht daarna op de afgesproken plek buiten.

Voor de brandveiligheid gebouwen zoals brandveiligheid horeca en woningen zijn zaken zoals blusdekens, brandblussers, rookmelders, hittemelders, EHBO materialen, vluchtladders etc. onmisbaar.

Bron : Brandpreventie Nederland

Uiteindelijk blijkt, na jaren van campagnevoeren door de overheid, dat er nog maar 23% van de woningen in Nederland goed, met rookmelders, beveiligd zijn. De rest valt af omdat er geen onderhoud gepleegd wordt, de batterij leeg is, de melders niet op de juiste plaats opgehangen zijn, wel aangedacht maar nog niet gekocht, melders liggen nog in de kast, enz.

Hieruit blijkt dat niet alleen de aanschaf van de rookmelders belangrijk is maar juist het goed functioneren op de lange duur. Daarom heeft Brand Preventie Nederland een uniek pakket ontwikkeld waarvan de lage kosten, het gemak, de veiligheid en hoge mate van betrouwbaarheid de basis vormen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *