CE label

Leestijd1 minuut

CE label

De CE-markering die u op veel producten kunt vinden duidt aan dat het product voldoet aan de eisen van de EG-normen. Dit betekent dat het product vrij mag worden verhandelt binnen de Europese Economische Ruimte (EER: de Europese Unie plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein). Wanneer het product niet voldoet aan de verplichte richtlijnen, mag het product niet binnen de EER verhandelt worden.

 

CE is de afkorting voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als: ‘in overeenstemming met de EG-richtlijnen’. Het CE label is een wettelijk verplichte markering op producten die onder een van de Nieuwe Aanpak richtlijnen vallen. De CE-markering moet duidelijk zichtbaar zijn op het product of op de verpakking wanneer op het product zelf geen plaats is.

De CE-markering heeft eigenlijk twee doelen. Van de ene kant het bevorderen van de vrije handel binnen de lidstaten en van de andere kant wordt de veiligheid van de producten gewaarborgd. Met het CE mark laat de producent of importeur zien dat het voor zijn product een conformiteitsverklaring heeft opgesteld. Met deze verklaring laat hij zien dat zijn product aan de Europese richtlijnen voldoet. Ook is hij verplicht zich aansprakelijk te stellen voor zijn product.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *