Checkwegers

Leestijd1 minuut

Checkwegers

 

 

Tegenwoordig is er een groot aanbod aan weegschalen op de markt voor het meten van veel verschillende producten. Zo zijn er bijvoorbeeld de winkelweegschalen. Deze worden meestal gebruikt voor het meten van het gewicht van etenswaren, zoals bij supermarkten, slachterijen en groentemarkten. Wanneer het gewicht is gemeten, komt er een bonnetje uitrollen met het gewicht en de prijs van het product. Ook wordt er vaak de prijs per kilo op zo’n dergelijke bonnetje uitgeprint.

Een precisie weegschaal wordt voornamelijk in een laboratorium gebruikt. Deze soort weegschalen meten zeer nauwkeurig en snel het gewicht. Vanwege het vele gebruik in laboratorium kunnen er ook dierweeg kappen voor een precisie weegschaal worden aangeschaft om ook dieren te kunnen wegen.

Checkwegers worden op hun beurt vooral in de industrie gebruikt. Een boven en onder marge kunnen in checkwegers worden ingesteld. Bedrijven kunnen door middel van checkwegers controleren of de producten binnen de bepaalde marge blijven. Wanneer dit niet het geval is, dan wordt het product uitgestoten. 

 

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *