De onmisbaarheid van internet

Je hebt misschien nog niet eens alle dozen uitgepakt, maar je installeert wel alvast je tv of doet je laptop open om online te gaan. Dan ben je niet de enige. Als je aan het verhuizen bent, is dat namelijk iets wat veel mensen doen. We vinden het belangrijk dat we toegang tot media hebben en willen graag bereikbaar zijn. Waar internet twintig jaar geleden gewoon nog iets handigs was te hebben, maar geen noodzakelijkheid, is het nu ondenkbaar niet online te kunnen in je huis.

Gevoel van thuis

Totdat je internet hebt, voel je je nog wat ontheemd in je woning. Je richt de kamers in, geeft alles een plek. Misschien geef je de muren een likje verf. Het begint steeds meer jouw plek te worden, maar het is nog wel een beetje acclimatiseren. Je moet wennen aan je nieuwe uitzicht en aan de werking van je nieuwe oven. Als je nog geen internet hebt en nog niet alles geïnstalleerd hebt, zet je via je telefoon een muziekje op. Op een of andere manier zorgt dat ervoor dat je je meer thuis begint te voelen. Misschien omdat het prettig is de nog vrij lege ruimte alvast te vullen met geluid of dat je de muziek ook luisterde in je vorige woning, waardoor je nieuwe huis ook vertrouwd begint te voelen. Maar alleen vanaf je telefoon kunnen internetten is nogal duur, dus sluit je snel een internet abonnement af, zodat je ook via je andere devices online kan gaan. Je voelt je dan weer verbonden met de rest van de wereld en word je nieuwe woning je basis, je thuis. Daarom in deze blog wat tips voor het afsluiten van een nieuw abonnement.

Tips voor een nieuw abonnement

De eerste tip is om naar een onafhankelijke vergelijkingswebsite te gaan. Dan weet je dat die niet wordt betaald door specifieke providers, waardoor je alleen hun aanbiedingen te zien krijgt. Je wil namelijk alle mogelijke aanbieders kunnen vergelijken, zodat je zeker weet dat je de voor jou aantrekkelijkste optie kiest. Ten tweede is het belangrijk dat je op die website een postcodecheck kan doen. Niet alle providers kunnen namelijk overal hun diensten leveren. Als je de postcodecheck invult, krijg je alleen de aanbiedingen te zien van de leveranciers die in jouw buurt daadwerkelijk internet kunnen leveren. Ook krijg je meteen te zien met welke provider je het snelste internet zal hebben. De derde tip is gebruik te maken van een filter, zodat je een specifieke zoekopdracht kan geven. Dan kan je namelijk ook gaan vergelijken wat voor verschil het maakt als je bijvoorbeeld een of meerdere diensten van dezelfde provider afneemt. Kijk wat voor resultaten je krijgt als je voor een alles-in-1-pakket gaat of bijvoorbeeld alleen internet wil afnemen. Ook kan je kijken wat het verschil is wanneer je voor een eenjarig of juist tweejarig contract gaat. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kan je al snel genieten van alle voordelen van internet. Je zal je helemaal thuis gaan voelen!

Geef een reactie