Debiteurenbeheer

Leestijd1 minuut

Debiteurenbeheer

Wanbetalers zijn slechte of niet betalers, ze hebben gebruik gemaakt van een product of dienst zonder daarvoor te betalen. Er is sprake van wanbetaling als een debiteur niet kan betalen, vergeten is te betalen of heel bewust diensten en producten afneemt met de intentie deze niet te betalen. Heel wat ondernemingen verzuimen op tijd te betalen, om zo wat rente voordeel te genieten.


Een deurwaarder heeft  als beroep om ervoor te zorgen dat mensen hun schulden betalen. Deurwaarders hebben veel met rechtszaken te maken, ze staan bij mensen bekend als een persoon die wanbetalers kan dwingen zijn of haar schulden wel te betalen. Willen de wanbetalers toch niet betalen, dan kan een deurwaarder beslag leggen op bezittingen en zelfs overgaan tot verkoop ervan. Een incassoburo heeft soms een eigen deurwaarder in dienst.


Het debiteurenbeheer is de handelswijze die een bedrijf voert met betrekking tot haar debiteuren. Het belangrijkste doel hiervan is het zo adequaat mogelijk incasseren van vorderingen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *