Elektrische gitaar

Leestijd1 minuut

De elektrische gitaar

De elektrische gitaar bestaat al ruim 70 jaar. In de jaren 30 is de elektrische gitaar geboren. Het instrument bestaat meestal uit een body, hals en meestal 6 snaren. Je hebt ook elektrische gitaren met meerdere snaren, maar 6 snaren is het meest voorkomende. De trillingen van de snaren worden opgepikt door elektromagnetische opnemers die bestaan uit magneten en spelen. Dit wordt omgezet in elektrische stroom die via een muziekkabel van de gitaar naar een versterker wordt geleid. De versterker zet dit weer om in hoorbaar geluid. Een elektrische gitaar heeft dus geen klankkast zoals de akoestische gitaar.


 

Het instrument wordt meestal bespeeld met een plectrum. Hier sla je de snaren mee aan van de elektrische gitaar. Hier kun je preciezer en sneller de elektrische gitaar bespelen. Naast de elektrische gitaar worden er meerdere instrumenten bespeeld met een plectrum.

Naast de meest voorkomende 6-snarige elektrische gitaar heb je ook nog meerdere soorten. Zo heb je de 1-snarige gitaar, de 12-snarige snaar en de 18-snarige gitaar. De bekendste gitaar merken zijn Ibanez, Gibson en Fender. De Sn.tratocaster die in 1954 geïntroduceerd werd door Fender is de meest verkochte gitaar aller tijden.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *