Elektronische weegschaal

Leestijd1 minuut

Elektronische weegschaal

Pakketten wegen gaat eenvoudig via een pakketweegschaal en is zeer geschikt voor bedrijven die regelmatig pakketjes verzenden. Wanneer bedrijven aan de lopende band producten versturen, is een checkweger ideaal. Hierop kan men een minimum en een maximum gewicht instellen en de checkweger controleert of het pakketje een gewicht tussen deze 2 marges heeft. Is dit niet het geval, dan zal het pakketje uitgestoten worden.

Voordelen elektronische weegschaal

Een pakketweegschaal, een personenweegschaal en een checkweger geven het gewicht veelal digitaal weer en behoren dus tot de categorie elektronische weegschaal. Veel weegschalen zijn tegenwoordig elektronisch zodat het gewicht zeer nauwkeurig afgelezen kan worden. Doordat de weegschalen digitaal zijn, kunnen ze via specifieke onderdelen ook gemakkelijk aan computers gekoppeld worden. De computer kan vervolgens het gewicht opslaan waardoor makkelijk is na te kijken hoeveel het product woog.

Een ander voordeel van een elektronische weegschaal is dat er ook bepaalde producten in de weegschaal kunnen worden geprogrammeerd. De weegschaal leest het gewicht digitaal uit en kan het vervolgens bijvoorbeeld op een bon printen of op een sticker in combinatie met gewicht, zoals vaak het geval is bij supermarkten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *