Glutenvrij dieet

Leestijd2 minuten

Glutenvrij dieet

Gluten is een eiwitsoort dat voorkomt in graanproducten zoals brood, pizza, beschuit en taart gemaakt van  gerst, rogge of tarwe etc. Mensen met coeliakie moeten een glutenvrij dieet volgen. Ze mogen geen producten consumeren waarin gluten of sporen van gluten voorkomen. Gewoon brood, pasta, koek of gebak mogen ze niet hebben, wel zonder gluten of zelf gemaakt van glutenvrije ingrediënten. Voedsel waarin gluten voorkomen beschadigt het slijmvlies van het dunne darm bij deze mensen. Door het eten van glutenvrij voedsel heeft de darmwand meer tijd om te herstellen en te genezen, waardoor de klachten kunnen verminderen. Glutenvrij koken is meestal het beste voor mensen met coeliakie. Ze kunnen tijdens het koken maaltijden maken van recepten of recepten sauzen zonder gluten. Er is genoeg variatie en volop keus uit glutenvrije producten. Enkele glutenvrije basisproducten zijn rijst, cassave, aardappel, maïs, groente en fruit. Als u kant en klaar producten in de winkel koopt leest u op het etiket van de verpakking of er gluten in voorkomen.

Proteïne Dieet

Een proteïne dieet is gebaseerd om af te vallen aan de hand van een proteïne en eiwit rijk dieet en het beperken van het nuttigen van koolhydraten en suikers. Snel afvallen door bijvoorbeeld het eten van proteïne repen, met daarin bijvoorbeeld weipoeder, die goed gevuld zijn met eiwitten zorgt ervoor dat u afvalt maar dat u geen spierverlies leid. Op het moment dat gestart wordt met een proteïne dieet zal het lichaam eerst moeten wennen aan een dergelijk dieet. De eerste 48 uur zullen hiervoor gereserveerd moeten worden. Op het moment dat het lichaam begint te wennen en de suiker reserves heeft opgebruikt zal het lichaam de vet reserves die voor het dieet zijn opgebouwd gaan aanspreken. Op het moment dat je lichaam gaat afvallen heet dit ketogenese dat een natuurlijke afslank reactie is van het lichaam.

Het blijf wel belangrijk op het moment dat je snel vet wil afvallen dat je voldoende spiermassa blijft behouden. Afvallen met shakes is dan een goede methode, deze proteïne dieet shakes zijn gevuld met voldoende eiwitten die de spieropbouw ondersteunen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *