Hiermee voorkom je inbraken

Heb je een eigen huis of kantoorpand en wil je voorkomen dat er ingebroken wordt? Dan is het slim om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Wat is er nodig om inbrekers af te jagen, en wat is er nodig als inbrekers toch besloten hebben om een poging te wagen om je huis of kantoorpand binnen te dringen? In deze blog geven we je een aantal tips die je kan toepassen om jouw huis en/of kantoorpand optimaal te beveiligen waardoor veel inbraken voorkomen zullen worden.

Camerabeveiliging rondom het pand

Camera beveiliging is de meest effectieve manier om inbrekers op afstand te houden. Hiermee zorg je ervoor dat het de inbrekers afschrikt, en waarschijnlijk niet eens een poging wagen om binnen te komen. Wanneer ze toch een gok wagen kan je met goede camera beveiliging veel informatie verzamelen en gebruiken om de inbrekers te vinden. Wanneer inbrekers een gok wagen dan wil je dat ze uiteindelijk met lege handen naar huis gaan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld mistbeveiliging te gebruiken. Met mistbeveiliging wordt er ook daadwerkelijk actie ondernomen wanneer inbrekers binnen zijn gekomen. De mist zal de inbrekers afschrikken waardoor ze zo snel mogelijk (met lege handen) zullen vertrekken.

Alarmsystemen

Een goed alarmsysteem zorgt ervoor dat wanneer er ingebroken wordt, er direct een melding naar de security gaat (of naar jouw eigen telefoon). Hiermee kan je bijvoorbeeld direct een beveiliger naar je kantoorpand sturen. Het alarmsysteem kan je ook verbinden met je telefoon waardoor precies kan zien waar het alarm is afgegaan. Daarnaast heb je vaak de optie om verschillende camera’s aan te sluiten op het alarmsysteem, waardoor je direct de inbrekers kan vastleggen op beeld.

Breng leven in een leeg pand/huis

Wanneer je weg bent van huis en/of kantoorpand dan is het altijd slim om een lichtje aan te laten staan, mokken op tafel laten staan en laat wat dingen op de grond liggen. Hierdoor lijkt het alsof er iemand aanwezig is in het huis. Vooral bij je eigen huis is het slim om dit soort dingen te doen als je bijvoorbeeld op vakantie bent/gaat. Naast dat je bovenstaande acties kan uitvoeren, is het ook handig om je verlichting aan te sluiten op een netwerk. Wanneer je jouw verlichting op afstand kan bedienen kan je bijvoorbeeld ’s avonds je verlichting een keer aan- en uitdoen. Hiermee lijkt het net of er iemand thuis is, terwijl jij in de zon ligt. Je kan dit ook zo instellen dat dit routinematig gebeurd waardoor je hier niet elke avond op hoeft te letten.  

Geef een reactie