Hoe je meer plezier krijgt in het fietsen

Als kind vond ik het nooit zo leuk om te fietsen. Ik moest dan ook iedere dag bijna tien kilometer afleggen naar school. Ik herinner me de gure wintermaanden nog goed, waarin ik tussen de weilanden weer en wind trotseerde op mijn oude oma fiets. Toch ben zelfs ik naar verloop van tijd van mening veranderd. Hoewel het er zeker mee te maken zal hebben dat ik nu ook de mogelijkheid heb om bij slecht weer de auto te pakken, denk ik dat het grootste verschil te maken heeft met de fiets waar ik op rijdt. In dit blog zal ik vertellen hoe je weer plezier krijgt in het fietsen
 

Tip 1: Investeer in een goede fiets

Ik noemde het net al als voorbeeld, maar het hebben van een goede fiets kan echt heel veel betekenen voor jouw fietsplezier. Als het om fietsen gaat denken veel mensen: geef mij maar de goedkoopste. Dat is echter helemaal niet zo’n goed idee. Wanneer je een ‘slechte’ fiets koopt, met maar drie versnellingen en een verroest stuur bijvoorbeeld, is het logisch dat je er niet graag op zit. Je zult hem dan vanzelf weer vaker laten staan en de auto pakken. Verdiep je daarom eens in de soorten fietsen die er te koop zijn. Bedenk hoeveel versnellingen je zou willen hebben, hoeveel vering je fijn vindt en natuurlijk welke kleur je mooi zou vinden. Ga je voor een mountainbike, een elektrische fiets of misschien wel een stadsfiets dames? Vergeet niet om verschillende proefritjes te maken voordat je een keuze maakt!

 

Tip 2: Ga op fietsvakantie

Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar op fietsvakantie gaan is écht een aanrader. Je krijgt alles om je heen zoveel meer mee wanneer je constant buiten bent. Ook is het leuk dat je de omgeving heel langzaam ziet veranderen. Dat is een groot verschil met wanneer je met het vliegtuig gaat en een paar uur later ineens in een totaal andere omgeving bent. Een ander voordeel is natuurlijk dat je de hele tijd sportief bezig bent. Het vele fietsen kan je misschien afschrikken. Begin daarom met wat kortere afstanden en veel pauzes.

 

Tip 3: Spreek af met vriendinnen

Samen fietsen is leuker dan in je eentje. Vraag daarom eens aan een aantal vriendinnen of zij het misschien ook leuk zouden vinden om er af en toe even op uit te gaan. Dan werk je aan je conditie terwijl je ondertussen gezellig samen alle roddels kunt bespreken.

 

Ik hoop dat jullie snel net zo veel plezier in het fietsen krijgen als ik inmiddels weer heb. Ik wens jullie veel succes met het vinden van een goede fiets!

Geef een reactie