Hoe kan je werk vinden via een uitzendbureau?

Ben je op zoek naar een baan? Dan is het soms lastig om iets te vinden wat echt bij jou past. Zeker als je net startende bent, weet je vaak nog niet wat je talenten kunnen zijn of wat je nou echt leuk vindt. Een uitzendbureau kan je hierbij helpen. Zij ontzorgen hun opdrachtgevers van het zoeken naar personeel. En een uitzendbureau zou dus jou kunnen helpen aan een baan. Ben je benieuwd naar hoe je kan werken via een uitzendbureau? Lees dan vooral verder. 

Stap 1: Zoek een uitzendbureau die bij jou past

Zoek een uitzendbureau bij jou in de buurt. Ben je woonachtig in Amsterdam? Zoek dan eerst op internet op: uitzendbureau Amsterdam. Een uitzendbureau heeft dan meer connecties met bedrijven in de buurt waardoor jij een grotere kans hebt dat je een woonplaats in de buurt gaat vinden. Ook is het belangrijk om een uitzendbureau in jouw vakgebied te vinden. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag vakwerk doet waarbij de handen veel nodig zijn, dan is het uitzendbureau Binckwerk misschien wel wat voor jou. Zij zorgen ervoor dat aanpakkers betrouwbare begeleiding krijgen en regelen zelfs een opleiding voor wanneer nodig is. Bij Binckwerk kan je verschillende vacatures vinden zoals: verkeersregelaar, bouwopruimer, tegelzetter of timmerman maar ook voor glazenwasser. 

Stap 2: Kijk naar de vacatures online of neem contact op

Het fijne aan een uitzendbureau is dat zij meestal altijd voor je klaarstaan om je te helpen naar een baan. Online staan vaak al leuke vacatures. Zit hier iets tussen wat bij jou past? Dan kan je direct gaan solliciteren. Als je vragen hebt en meer wilt weten over de functie, dan kan je gemakkelijk contact opnemen met het uitzendbureau. Dit kan meestal via chats, mail of gewoon via de telefoon. Als je nog niet weet welke functie bij jou past dan kun je bij een uitzendbureau aankloppen, zodat zij je kunnen helpen met zoeken naar de perfecte baan.

Stap 3: Aan de slag

Als je een geschikte baan hebt gevonden, kan je vaak snel aan de slag. Een paar dingen wat handig zijn om te weten: je hebt recht op hetzelfde salaris als werknemers bij de opdrachtgever met dezelfde functie; hoe langer je voor een uitzendbureau werkt, hoe meer rechten je opbouwt; je krijgt passende begeleiding bij een uitzendbureau, zo kunnen ze je ook helpen bij het onderhandelen van passende salarissen; je wordt meestal per week betaald in plaats van per maand.

Geef een reactie