Huidige Koperprijs

Leestijd1 minuut

Huidige Koperprijs


De huidige koperprijs is de laatste tijd enorm gestegen. Zowel de kiloprijs aluminium als kiloprijs oud ijzer vertoont een stijgende trend. Deskundigen in de markt gaan ervanuit dat deze trend zich zal volhouden. Ook stijgende prijzen oud ijzer geven indicaties dat ijzer erg gewild is. Ondernemers overwegen steeds meer in ijzer of oud ijzer verkoop te gaan zitten.

Blijft er bijvoorbeeld koper over na de bouw of verbouwing van een pand, dan kunnen particulieren het koper in schone vorm verkopen aan diverse opkoop punten in het land.
De stijgende vraag is niet alleen beperkt tot Nederland maar is een wereldwijde trend. De vraag van opkomende economieën zoals India en China zijn daar de drijvende motoren in.
Een ander fenomeen is dat ook diefstal van koper een stijgende trend vertoond. De prijs op de wereldmarkt geeft eenmaal aanleiding hiervoor. Er wordt getracht maatregelen in te bouwen zoals het verplicht legitimeren van verkopers bij de diverse opkoop punten bij hoeveelheden van meer dan 1000 kilo.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *