Hulp bij afvallen

Leestijd4 minuten

Hulp bij afvallen

Afslanken is als mensen lijnen of diëten volgen met als doel dunner te worden of overtollig gewicht te verliezen. Een vetarm dieet wordt meestal aanbevolen omdat vet eten een van de oorzaken is van overgewicht. Vetarm eten bestaat meestal ook uit caloriearm voedsel, voedingsmiddelen met veel vet bevatten ook veel calorieën en met minder vet, minder calorieën. Voor een blijvend resultaat en gewicht dient men zijn of haar eetgewoontes blijvend te veranderen of aan te passen.

Tegenwoordig is er voor  mensen met overgewicht online hulp bij afvallen.  Een team van experts begeleiden mensen via internet, om te beginnen met een makkelijk dieet. Websites over afslanken en diëten werken als een handleiding voor mensen die gezonder willen eten en leven. Diëtisten adviseren over het beste dieet en begeleiden mensen met vragen tijdens het afvalproces. Het bieden van hulp en advies geschiedt meestal per e-mail en chat. Tijdens de chat is het mogelijk om een diëtiste  te spreken voor advies en persoonlijke vragen.

Verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen is het afslanken of afvallen zonder dat er schade aan de gezondheid wordt toegebracht. Effectief afvallen is pas verantwoord als het niet wordt gevolgd door het beruchte jojo effect. Bijna 90% van de mensen die afslanken komen na een jaar op het zelfde gewicht en soms zelfs meer als voor het afvallen, als dit het geval is spreekt men niet van verantwoord afvallen.

Bij online dieet draait het niet alleen om het eetgedrag, maar ook om verantwoord eten, discipline, ontspannen en genieten zonder belemmeringen of straffen. Lijnen is pas verantwoord als men geen pijn lijdt.

Dieet recepten leren mensen die willen afvallen anders eten dan wat ze normaal gewend zijn. Aan de hand van speciale weekmenu’s neemt het lichaamsgewicht af zonder weer toe te nemen. Dieet recepten zijn onderverdeeld in ontbijtrecepten, lunchrecepten, tussendoortjes en avondetenrecepten. Men hoeft niet alles wat op het menu staat te eten, iets minder of anders kan altijd, belangrijk is dat er goed op de combinaties gelet wordt, eet nooit te veel, stop met eten als u een voldaan gevoel heeft.

Gezond afvallen zonder dieet

Mensen hebben verschillende reden waarom ze diëten, het kunnen medische of cosmetische reden zijn zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, hoge bloeddruk of overgewicht. Een dieet is een bepaald voedingsadvies waarbij de maaltijden aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van de gezondheid. Bij een dieet wijkt de voeding af van de gewoonlijke dagelijkse voeding.

Gezond afvallen zonder dieet is voor diegenen die heel graag wat kilootjes kwijt willen zonder de calorieën steeds te moeten tellen of zich verplicht te moeten houden aan een strakke schema. Mensen leren gezonder en bewuster leven door bijvoorbeeld een gezond levensstijl aan te nemen. Dat wij gevarieerd moeten eten weten wij allemaal, maar we willen niet steeds onze maaltijden wegen als we aan het diëten zijn, het moet gemakkelijk en simpel zijn.

Tijdens het online afvallen worden  mensen met overgewicht die heel graag willen afvallen via het internet begeleid. Behalve advies worden ze begeleid en gecoacht middels afslankprogramma’s die bij hun situatie past.

Afvallen zonder dieet

Uit statistieken van het CBS is gebleken dat bij mannen vaker matig overgewicht voorkomt dan bij vrouwen. In 2008 had 42,3% van de mannen matig overgewicht tegenover 29,9% van de vrouwen. Matig overgewicht komt in meerdere mate voor bij mensen die de leeftijd van 45 jaar reeds zijn gepasseerd. Met matig overgewicht wordt bedoeld een BMI van tussen de 25 en 30.

Ernstig overgewicht komt iets meer voor bij de vrouwen. In 2008 had 12,2% van de vrouwen last van ernstig overgewicht tegenover 10,1% van de mannen. Onder ernstig overgewicht wordt een BMI van boven de 30 verstaan. Dit wordt ook wel obesitas genoemd. Bij abdominale obesitas, voor mannen een buikomvang van 88 cm of groter en bij 102 cm of groter, is er sprake van vetophoping in de buik.

Wanneer het nieuwe jaar in zicht is, gaan veel mensen goede voornemens vaststellen, waaronder afslanken. Men houdt deze voornemens meestal enkele weken of maanden vol en vervolgens gaat men weer met de oude levensstijl verder omdat de verleiding groot is om meer of ongezonder te eten dan een dieet voorschrijft. Je kunt je dan afvragen waarom dan afvallen in de eerste plaats?

Tegenwoordig zijn er ook anderen manieren om gewicht kwijt te raken, zoals afvallen zonder dieet. Specialisten kunnen tegenwoordig via de nieuwe manier Ultrashape vet weghalen door het te verbranden. Vet verbranden via Ultrashape gebeurd met ultra-geluid. Dit vernietigt de celwand van de vetcel.

1 Kilo per week afvallen

Mensen die specifiek aan buik afvallen willen doen volgen een afvalprogramma dat speciaal hiervoor bestemd is. Bij de inschrijving geef je een realistisch streefgewicht op, het streefgewicht is een leidraad die gehanteerd wordt om te bepalen of het goed gaat met het afvallen of minder goed.

Met een eiwitrijkdieet is 1 kilo per week afvallen mogelijk. Aan de hand van het streefgewicht wordt een eiwitrijk dieet schema samengesteld. De menu’s van een dieetschema bestaan uit gevarieerde lekkere maaltijden die samengesteld zijn op basis van richtlijnen voor een gezonde voeding, hierdoor krijgt men de meest noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Door verschillende afslankmethoden verliezen we het overgewicht, zijn we eenmaal op gewicht dan zijn we klaar en vallen we terug in de oude gewoonten. Dan is het vanzelfsprekend dat je weer aankomt met allerlei gevolgen van dien. Afvallen moet in balans blijven met je eetgewoonten en levensstijl, je moet het niet alleen zien als een doel dat je zo snel mogelijk wilt bereiken. Zorg daarom voor veel beweging met bijvoorbeeld een hometrainer van Tunturi.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *