Hydraulische cilinders

Leestijd2 minuten

Hydraulische cilinders

Hydraulica wordt veel gebruikt in apparaten en machines zoals grondverzetmachines, heftrucks, autokrikken, vracht- en vuilniswagens, hoogwerkers etc. voor de werktuigbouw, voertuigtechniek, mijnbouwtechniek etc. Hydrauliek is de techniek die gebruik maakt van vloeistof onder een bepaalde druk om iets aan te drijven of te persen.

Apparaten die voorzien zijn van een hydraulische cilinder zijn: de hydraulische krik, hydraulische vijzels, potkrikken, dommekrachten etc. Hydraulische cilinders zijn elementen die voorkomen in een machine of werktuig die voor de aandrijving of beweging zorgen middels een hydraulische vloeistof. Een hydraulische krik is een krik met een hydraulische cilinder om zware dingen mee te tillen, zonder al te veel mankracht.

Hydraulische systemen worden daar toegepast waar er behoefte is aan grote kracht. Heeft u de behoefte aan het huren van machines of apparaten met hydraulica, dan is het handig om een te huren. Deze apparaten zijn te huur bij machines verhuurbedrijven, daarnaast kunt u ook een transformator, kabelbrug, etcetera huren.

cilinders

Wat is een cilinder?

De cilinder is eigenlijk het hart van uw scooter of brommer en bestaat uit meer onderdelen dan alleen de ”cilinder” zelf. Het is een combinatie van onderdelen dat als het goed in elkaar is gezet, perfect samenwerkt om lucht en brandstof te mengen en ontbranden en dit om te zetten in energie.

Hoe werkt een cilinder?

Het gecomprimeerde mengsel van zuurstof en brandstof wordt ontstoken door een vonk uit de bougie. Deze ontploffing vult de cilinderkop met druk en hitte waardoor de zuiger naar beneden wordt geperst. De zuiger gaat naar beneden door de verbranding wat uitzettende massa heeft veroorzaakt. De zuiger zuigt ondertussen een nieuw mengsel naar binnen via de inlaat. Ondertussen daalt de druk in de cilinder terwijl onder de zuiger de druk juist toeneemt en de inlaat sluit zich af.

Zodra de zuiger de uitlaatpoort bereikt worden de afvalstoffen naar buiten geperst en de druk daalt weer in de cilinder. Omdat er een nieuw mengsel naar binnen wordt gezogen ontstaat er weer druk onder de zuiger. De afvalgassen worden nu door de uitlaatpoort naar buiten geperst.  Het mengsel bestaande uit zuurstof, brandstof en olie. Olie zorgt er ondertussen voor dat alles gesmeerd blijft lopen.

De krukas maakt nu een ”vliegwiel” beweging. De uitlaatpoort is nu gesloten en het nieuwe mengsel wordt samengeperst door de opgaande zuiger. Onder de zuiger neemt de druk weer af waardoor er weer een nieuw mengsel wordt aangezogen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *