Incasso

Leestijd1 minuut

Incasso

Incasso is een vorm van betalen. Bij incasso (machtiging) geeft men toestemming aan een bedrijf, instantie of instelling om eenmalig, of soms periodiek een bepaald bedrag van zijn of haar rekening af te schrijven. Veel betalingen kunnen via automatisch incasso worden gedaan, dan word er bijvoorbeeld elke maand uw telefoonrekening automatisch afgeschreven. Dat is het meest gebruikelijk.
Bij schuldenaars (mensen die een betalingsachterstand hebben) komt er soms een incasso advocaat aan te pas. Deze incasso advocaat heeft in tegenstelling tot een ‘normale’ advocaat de mogelijkheid om beslag te laten leggen op bezittingen of banktegoeden van de schuldenaar.


Een voorbeeld, stel u bent actief op de effectenmarkten, maar u heeft een grandioze inschattingsfout begaan. U gaat voor duizenden euro’s de boot in, want het effectenrecht heeft u niet voldoende kunnen beschermen tegen de risico’s van uw beleggingen. U heeft duizenden euro’s schuld en bent op het moment niet in de gelegenheid deze af te lossen. In dat geval is de kans groot dat u uiteindelijk te maken krijgt met een incasso advocaat.

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *