Incassoprocedure

Leestijd1 minuut

Incassoprocedure

Een incassoprocedure begint eerst met, op een vriendelijk manier proberen de klant te laten betalen, de klant krijgt meestal eerst een waarschuwing dat een incassobureau ingeschakeld wordt. Betaalt de klant nog niet na een waarschuwing, dan volgen er een paar brieven. Als de klant dan nog niet heeft betaald, stapt een incassobureau uiteindelijk naar de rechter om alsnog te incasseren.


Een incasso bureau inschakelen is voor een bedrijf niet altijd de juiste oplossing, maar voor een eenmanszaak wel. Het is voor een eenmanszaak moeilijker om zelf achter wanbetalers aan te gaan. Te lang openstaande vorderingen kunnen een eenmanszaakje serieus bedreigen en kunnen soms een faillissement van de onderneming veroorzaken.


Ondernemers dienen zich wel te realiseren dat het inschakelen van een incasso bureau een zodanig harde manier is, dat een zakenrelatie bijna zeker verstoord of beschadigd zal worden. Incassobureaus mogen maximaal 15% van de schuld extra in rekening brengen. Afhankelijk van de hoogte van de openstaande schuld is het bij wet bepaald welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *