Industrie weegschaal

Leestijd1 minuut

Industrie weegschaal

Er worden verschillende soorten weegschalen in de industrie gebruikt, afhankelijk van de doeleinden waarvoor de industrie weegschaal dient. Een industrie weegschaal kan lichte of juist zeer zware producten wegen.

Unster

Een unster meet het gewicht van een voorwerp met behulp van een trekveer. Aan de unster zit een haakje waaraan het voorwerp moet worden opgehangen. Automatisch rekt de trekveer zich uit door het gewicht, waarna het gewicht af te lezen is op de unster. Een unster is zeer compact en wordt meestal gebruikt voor de lichtere voorwerpen.

Pakket weegschaal

Bij het verzenden van een pakketje via de post moet men letten op het gewicht. Hoe meer gewicht, hoe duurder het verzenden en dus meer postzegels er nodig zijn. Een pakket weegschaal weegt het gewicht van zo’n pakketje en is redelijk compact. Daardoor kan het ook eenvoudig thuis gebruikt worden, maar veelal worden ze gekocht door bedrijven met een kantoor.

Palletweger

Een weegschaal die zeer zware voorwerpen kan wegen is een palletweger. Deze zijn meestal vrij eenvoudig verrijdbaar door de wieltjes en de handvaten. Een palletweger kan vaak tot enkele duizenden kilo’s aan gewicht wegen. Daarnaast kunnen pallets ook gewogen worden met een vloerweegschaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *