Wat is Hosted Exchange en hoe integreer je het in je bedrijf?

Leestijd2 minuten

Mobiliteit en flexibiliteit worden steeds belangrijker in het bedrijfsleven. U wilt uw medewerker de gelegenheid geven om thuis te werken, maar hij bezoekt ook klanten en kijkt onderweg nog even of zijn agenda het toelaat om zijn mail te behandelen. Als hij zijn email en agenda altijd bij de hand heeft en kan bijwerken, kan het een zegen voor hem. -èn zijn collega’s- zijn om niet steeds heen- en weer naar kantoor te hoeven rijden. Hosted Exchange maakt dat mogelijk.

Toepassingen Hosted Exchange voor gebruik van de PDA of de smartphone
Dankzij deze betrekkelijk nieuwe technologie kunt u, waar en wanneer dan ook, uw e-mail en agenda bijwerken. Hosted Exchange zorgt er voor dat uw e-mail direct naar een PDA of smartphone wordt doorgestuurd. Afspraken die met de PDA of de smartphone worden gemaakt, staan direct in Microsoft Office Outlook. Op kantoor, onderweg of tijdens het bezoek aan een beurs in den lande.

Omdat u met Hosted Exchange gebruik maakt van de makkelijk zelf te installeren Hosted.nl servers, hoeft u niet zelf een dure server aan te schaffen. En natuurlijk bepaalt u ook helemaal zelf wie u toegang geeft en tot welke bedrijfsinformatie u toegang biedt.

Nieuwe technologie met grote voordelen
Naast het onbeperkt kunnen beschikken over uw e mail, agenda en bijvoorbeeld klant- of leveranciersgegevens, zijn er nog andere voordelen verbonden aan het gebruik van Hosted Exchange, zoals .
het kunnen delen van agenda’s en mailboxen met collega’s
– mogelijkheid van zakelijke email verkeer op een mobiel toestel
– geen risico’s op dataverlies bij incidenten.
– biedt ondersteuning van mobiele apparaten, zoals een PDA, Iphone of Smartphone, Samsung Galaxy, Nokia, BlackBerry en de Apple iPad.

Bevordert en faciliteert samenwerking door kennisdeling
‘Groupware’ oftewel ‘Group support systems’ of ‘collaborative software’, is een nieuw soort software dat erop gericht is om een groep gebruikers die in tijd en ruimte op verschillende plaatsen en tijdstippen werken, toch gezamenlijk aan een document te laten werken. Een presentatie bijvoorbeeld. Of de leden van een werkgroep werkt gezamenlijk met een softwarepakketten aan het aanleveren van content voor een website. Of men werkt aan e-mailsystemen en gezamenlijke kalenders.

Het gaat dan om software die als uitgangspunt neemt dat groepen binnen kantoren ook entiteiten vormen. Door het aanbieden van functionaliteiten en services wordt de samenwerking binnen die werkgroepen mogelijk gemaakt en bevorderd.”

Het belangrijkste kenmerk van gebruik van deze software is kennisdeling. Ook is groupware een belangrijk communicatiemiddel en kunnen deze pakketten (virtuele) samenwerkingsprocessen ondersteunen. Dankzij deze kenmerken vormt groupware een essentiële tool voor samenwerking binnen met name grote organisaties met een grote spreiding.

Welke pakketten te gebruiken?
Veelgebruikte commerciële groupwarepakketten zijn Lotus Notes en Microsoft Outlook.

Een gratis groupwarepakket is de online werkomgeving van Google, Google Docs. Deze maakt het mogelijk om met meerdere gebruikers in real-time aan eenzelfde document, presentatie of tekening te werken. Om Google Docs te gebruiken is alleen een browser nodig.

Hosted Exchange maakt het mogelijk om mobiel alles synchroon te hebben en is de toekomst voor het mobiele werken.