Kosten echtscheiding

Leestijd2 minuten

Kosten echtscheiding

Mensen die pas getrouwd zijn of al tientallen jaren bij elkaar zijn, en willen gaan scheiden zullen te zijner tijd te maken hebben met kosten echtscheiding, scheiden kost geld. Enkele kosten die bij een echtscheiding bij komen kijken zijn bijvoorbeeld kosten:

– Advocaat
– Uitspraak van de Rechtbank

Niet een ieder kan zichzelf voorzien in de kosten van de scheidingsadvocaat en de kosten voor de rechtbank. In dit geval kan men dus in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, meer bekend als toevoeging. De overheid betaalt een deel van de kosten voor de echtscheiding, indien van het begin af onduidelijk is wat de financiële toestand is van iemand.

Wat kost een scheiding?

Een vraag die velen stellen alvorens ze gaan scheiden is, wat kost een scheiding? Geld zal een scheiding sowieso gaan kosten. De grootste kosten bij een scheiding zijn de kosten voor een advocaat. Een advocaat heeft men nodig om te gaan scheiden, en de kosten voor een advocaat variëren tussen de 150 tot 200 euro per uur. Het bedrag voor de advocaat is afhankelijk van de ingewikkeldheid van de scheiding. Hoe ingewikkelder hoe langer, dus meer uren, hoe duurder de kosten uitpakken voor een advocaat. Een vrij gemakkelijke echtscheiding mag ongeveer 2500 euro kosten. Ingewikkelde echtscheidingskosten kunnen oplopen in de tienduizenden euro’s.

Verder zijn er nog heel wat eventuele oftewel bijkomende kosten, zoals de kosten voor:
– Griffierrecht
– Deurwaarder
– Notaris
– Accountant
– Therapeut

Kosten scheiding

Het grootste deel van de kosten betaalt men aan de advocaat. Dus hierop zou men nog kunnen bezuinigen. Een advocaat gebruik je puur om je belangen te behartigen en niet om je verhaal te bespreken, daarvoor heb je een therapeut. Om je verhalen te bespreken is een advocaat veels te duur, immers er wordt een uurtarief gehanteerd. Bij het contacten van een advocaat, dien je het zo kort mogelijk te houden, want de kosten kunnen gigantisch oplopen. Het is zeer belangrijk om goed voorbereid en geïnformeerd naar je advocaat toe te stappen, wil je de kosten beperkt houden. Een website welke men kan raadplegen is die van descheidingsmanager. Hier bent u terecht voor alle informatie op het gebied van scheidingen en alles wat er bij komt kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *