Kunstgras of toch écht gras?

Leestijd2 minuten

kunstgras leggenKiezen we voor onze tuin voor écht gras of voor kunstgras? Er zijn heel wat afwegingen die u maakt voordat u tot een definitieve keuze komt. Elke tuin is uiteraard anders. Daarnaast spelen ondergrond, vorm en kwaliteit van het kunstgras of de hoeveelheid graszoden ook een rol.

Vaak vragen mensen zich af wat allemaal wel en niet mag als je kunstgras in de tuin laat leggen. Kunstgras kan in principe overal gelegd worden, zolang er maar rekening gehouden wordt met een goede afwatering.
Barbecueën, een zwembad of bubbelbad plaatsen op kunstgras kan zonder problemen. Mollen en wortels krijgen ook geen kans door het kunstgras, die blijven netjes eronder. Een goede kwaliteit kunstgras is dikwijls niet te onderscheiden van echt gras. Daarnaast beleeft u nog veel meer andere voordelen als u kiest voor kunstgras. U hebt zowel bij slecht als mooi weer altijd een prachtig gazon. Onderhoud zoals maaien, snoeien, bemesten of besproeien van het gazon is zo goed als verleden tijd.

Kunstgras is uitermate geschikt voor kinderen om op te spelen of voor huisdieren. En het ligt en loopt ook nog eens heerlijk zacht. Het leggen van kunstgras onder en rondom speeltoestellen, het zwembad, jacuzzi of bubbelbad wordt tegenwoordig veel gedaan. Ook heeft u nooit meer modderige voeten of schoenen. Kleine kinderen houden van lekker stoeien in de tuin of op het gazon. Struikelen of vallen ze op het kunstgras, dan is het ongeluk minimaal.

Het is niet te voorkomen dat kunstgrasvezels een keer flink platgelopen worden. Het kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er een zwembad op heeft gestaan of na een feest. U krijgt het gras weer goed door het flink op te borstelen. De frequentie van het opborstelen is afhankelijk van de mate van het gebruik van het kunstgras.

Al met al zijn er veel voordelen om te kiezen voor kunstgras in plaats van écht gras. Wanneer u nog twijfelt, bezoek dan enkele showrooms waar u het gras kunt zien en voelen. Laat u door specialisten informeren over de verschillende soorten kunstgras en de kosten voor het aanleggen van een onderhoudsvrij gazon.