Lijfrenteverzekering

Leestijd1 minuut

Lijfrenteverzekering

Een lijfrente is een bepaald bedrag dat periodiek wordt uitbetaalt aan de begunstigde. Dit wordt meestal uitbetaalt uit een lijfrenteverzekering. Deze lijfrenteverzekering wordt voor de uitkering aangekocht door een eenmalige storting. De uitkering vindt altijd plaats tijdens een overeengekomen termijn of zelfs levenslang. Het eindigt in elk geval altijd bij het overlijden van de begunstigde of verzekerde. De hoogte van de termijn hangt af van de marktrente, periode van uitkering, leeftijd van de begunstigde en de sterftekansen.

 

Lijfrenteverzekeringen worden altijd voor een bepaalde periode afgesloten, wanneer de verzekering afloopt kunt u met het kapitaal wat u heeft opgebouwd een lijfrente kopen. U kunt shoppen en kiezen voor de verzekeraar die de beste voorwaarden biedt, het hoeft dus niet per definitie bij dezelfde verzekeraar te zijn als waar u kapitaal heeft opgebouwd.

 

 

Meestal is de hoogte van de uitkering gelijk, ook is het een optie om het stortingsbedrag te laten beleggen, waarna de hoogte van de uitkering vanzelfsprekend afhankelijk is van de behaalde beleggingsresultaten. Uw

lijfrente berekenen

is mogelijk maar onder meer afhankelijk van het kapitaal en de opbouw daarvan. Als er bijvoorbeeld op een riskante manier kapitaal wordt opgebouwd door beleggingen is het eindbedrag van de lijfrente niet voorspelbaar. Er kan uitsluitend een indicatie gegeven worden, gebaseerd op behaalde resultaten uit het verleden, maar iedereen weet dat dit geen enkele garantie biedt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *