Limburgs fietsuurtje

Leestijd2 minuten

Limburgs fietsuurtje

Wat is er mooier dan op een zonnige dag samen met een aantal vrienden en bekenden te fietsen door heel Limburg.

Op het internet zijn verschillende website te vinden die het fietsen door limburg mogelijk maken en om ook anderen kennis te laten maken met prachtige routes door de natuur in het Limburgse heuvelland. Men kan niet alleen recreatief met de fiets door Limburg maar ook kan men zich richten tot bedrijven om er een ontspannende en tevens inspannende activiteit voor hun medewerkers, klanten en relaties.


Een welkome aanvulling is dat het inspannende karakter van dit soort evenmenten ook gedaan kan worden door een team of een groep vrienden. Met of zonder deskundige begeleiding. Wel handig om deskundigheid mee te nemen als men de weg niet weet en daardoor een prachtige tocht door Limburg en de omringende Euregio te fietsen, misloopt.

Fietsen door Limburg is niet het enige, men kan ook naast deze fietstochten voor de niet-fietsers andere activiteiten organiseren, zoals wandelen, nordic-walking, stedenbezoek, skiën, snowboarden, grottentocht of abseilen. Daarnaast kan men op verzoek bijkomende zaken, zoals gezamenlijke lunch, diner met /zonder avondprogramma, fietsenhuur, etc. regelen.

Als u aan een fietsroute in Limburg begint, dan moet u vooral op het drielandenpunt zijn geweest. Op dit punt (berg) grenzen Nederland, Duitsland en België aan elkaar, dit is tevens het hoogste punt van heel Nederland met 322,5 meter. Een andere mooie route is de mergelland route of de heuvellandroute. Als u meer van water houdt, kunt u ook lekker met de fiets langs de Maasplassen. Met de fiets door Limburg kan dus heel afwisselend zijn, maar vooral leuk, gezellig en toch wel gezond.


Voor meer informatie en fietsroutes kunt u op onderstaande websites vinden:

 

 

 

 

Als u geen fiets ter beschikking hebt kunt u er natuurlijk ook eentje huren:

 

 

 

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *