Minder geld betalen voor je zakelijke energie met deze tips

Ondernemers willen net als jij en ik graag geld besparen op hun zakelijke uitgaven. Zij betalen regelmatig veel voor hun zakelijke hypotheek of voor de huur van een kantoorpand. Tel daarbij op dat ze ook nog eens te maken hebben met een zakelijke energierekening en je hebt de twee hoogste kostenposten per maand bij elkaar. Gelukkig is er een aantal tips dat je op kunt volgen om een beetje geld te kunnen besparen op je totale zakelijke kosten. Helaas kun je niet echt geld van je huur afsnoepen, maar je zakelijke rekening? Daar kun je zeker het een op ander besparen! Denk bijvoorbeeld aan energie zakelijk vergelijken. In dit artikel lees je daar meer over en vind je andere tips om geld te besparen op je zakelijke energie. 

Begin met vergelijken van zakelijke energie

Het vergelijken van zakelijke energie is een van de belangrijkste stappen die je kunt zetten om geld te besparen op je energierekening. Waarom dat zo is? Heel simpel: je kunt er op een hele eenvoudige en snelle manier wat geld mee overhouden. Het maakt hierbij niet uit of je begint met energie vergelijken als zzp’er of dat je start met mkb energie vergelijken – voor iedere soort ondernemer is het voordelig om aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Zo’n vergelijker is een handige tool die voor jou op zoek gaat naar de beste energiedeals. Het enige wat je in moet vullen, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen omtrent je energiecontract. Wil je bijvoorbeeld groene zakelijke energie afnemen of toch liever voor grijze zakelijke stroom gaan? Dit soort dingen vul je in en voila: de vergelijker gaat op zoek naar meerdere aanbiedingen waaruit jij de energiedeal met het meest scherpe tarief kiest.

Profiteer van volledig gratis energie met deze tip

Zie je het wel zitten om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van volledig gratis energie voor je bedrijf? Dat snappen we zeker! Je kunt er zelf voor zorgen dat deze dromen uit kunnen komen, namelijk met behulp van zakelijke zonnepanelen. Zonnepanelen zien we steeds vaker in het straatbeeld bij zowel particulieren op het dak als bij kantoren. Dat is niet heel gek; er is namelijk een groot aantal voordelen te vinden aan het hebben van zonnepanelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je van gratis energie profiteert wanneer je de prijs van de investering er na enkele jaren uit hebt. Feit is namelijk dat zonnepanelen zeker het een en ander kosten. Des te meer zonnepanelen je nodig hebt voor jouw energieverbruik des te duurder je uit bent. Daarom moet je altijd eerst investeren in zonnepanelen voordat je de voordelen ervan kunt plukken. Maar: heb je dit eenmaal gedaan, dan zul je zien dat wanneer je de panelen hebt afbetaald je helemaal niets meer kwijt bent aan je zakelijke energie wat betreft je jaarlijkse verbruik. Hoe heerlijk is dat?

Vergroen je kantoorpand voor beter verbruik

Tot slot is het aan te raden om eens goed te kijken naar het pand waar je in werkt. Is je kantoor- of bedrijfspand zodanig goed geïsoleerd dat er weinig energie verloren gaat of kun je daar nog wat aan verbeteren? Veel ondernemers hebben te maken met slecht geïsoleerde muren, ramen en/of daken waardoor er veel warmte binnen no time verloren gaat. Dat is natuurlijk zonde van de warmte en van je geld. Daarom is het aan te raden om eens te kijken naar hoe duurzaam de bouw van het bedrijfspand eigenlijk is. Zo help je niet alleen je portemonnee een handje maar ben je direct goed bezig voor het milieu. Kijk ook direct eens naar de mogelijkheden van een slimme thermometer en een duidelijk ingevuld energieplan. Op basis daarvan ga je op een veel slimmere manier met je energie om. Je kunt bijvoorbeeld vooraf een plan instellen en je kunt op afstand je verwarming en verlichting besturen. Dat scheelt je uiteindelijk veel geld op je zakelijke energierekening.

Geef een reactie