Moedervlek weghalen

Leestijd1 minuut

Moedervlek weghalen

Moedervlekken zijn meestal goedaardig. In feite is een moedervlek niet meer dan een verhoogde contentratie van pigmentvormende cellen in de huid op één gebied. Moedervlekken kunnen al vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar tussen de 20e en 30e levensjaar krijgen mensen de meeste moedervlekken. Deze moedervlekken worden gevormd door veel blootstelling van de huid aan de zon.

Een moedervlek kan ook kwaadaardig zijn. In het begin is zo’n moedervlek onrustig. Dat wil zeggen dat er verschillende tinten bruin en zwart in één moedervlek voorkomen. Daarnaast kan de moedervlek ook gaan jeuken, kunnen er korstjes vormen en kan de moedervlek groter worden. Deze symptomen duiden niet altijd op een kwaadaardige moedervlek, maar er wordt aangeraden om in deze gevallen contact op te nemen met uw huisarts.

Mensen laten vaker een moedervlek weghalen omdat deze op een zichtbare plek zit, vanuit cosmetisch oogpunt dus. Wanneer een specialist verdenkt dat de moedervlek kwaadaardig is, zal hij de moedervlek weghalen en zal deze microscopisch worden onderzocht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *