3 redenen waarom infrarood verwarming een slimme keuze is

Infrarood verwarming wordt steeds populairder. Heel gek is dit niet, aangezien infrarood verwarming een innovatieve manier van verwarmen is. Met ir panelen creëert u een zeldzaam comfortabele warmte in uw woning, daarnaast is het ook goed voor uw portemonnee. Bent u benieuwd naar de verschillende voordelen van infrarood verwarming? Lees dan snel verder!

Eenvoudige en comfortabel

Infrarood verwarming werkt op basis van elektromagnetische stralen. Hierdoor ervaart u hetzelfde warmtegevoel als van de zon, zonder de schadelijke uv-stralen. Dit gevoel is uitermate comfortabel, één van de grote voordelen van infrarood verwarming. De ruimte waarin u de panelen plaatst wordt geleidelijk verwarmd. Daarnaast is het plaatsen van ir panelen een eenvoudige klus. Dit kunt u eenvoudig zelf installeren, of laten installeren door een specialist.

Stijlvolle verwarming

Ook is infrarood verwarming vriendelijk voor het interieur van uw huis. Het is een stijlvolle manier van verwarmen omdat u zelf kunt kiezen hoe zichtbaar u de panelen wilt hebben, en hoe de panelen eruit zien. Er is een groot aanbod beschikbaar aan verschillende soorten en maten panelen. Zo kunt u kiezen voor volledig doorzichtige panelen, die nauwelijks zichtbaar zijn in uw woning. Ook heeft u de optie om te kiezen voor infraroodpanelen in de vorm van een spiegel, foto of schilderij. Op deze manier decoreert u uw woning én heeft u een comfortabele warme ruimte.

Besparen op verwarming

Naast al deze voordelen is het grootste voordeel van infrarood verwarming misschien nog wel de besparing. In tegenstelling tot andere verwarmingen werkt infrarood niet op fossiele brandstoffen, zoals bijvoorbeeld gas. De voeding is elektriciteit en heeft daarom een erg laag verbruik. Daarnaast werkt het sneller dan algemene verwarming. U kunt daarom 30 – 70% besparen op uw energiekosten. Bovendien werkt het sneller en efficiënter dan algemene verwarmingen. Dit alles resulteert in de conclusie dat infrarood verwarming de meest rendabele manier is van het verwarmen van uw woning!

Laat u adviseren

Overweegt u infrarood verwarming in uw woning? Laat u goed informeren over de verschillende soorten ir panelen. Deze zijn in talloze vormen en maten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld nano infrarood panelen, reguliere infrarood panelen en verschillende soorten afmetingen. Vraag daarom  specialisten die infrarood verwarming oplossingen verstrekken om advies, dit kan nooit kwaad. Het is een rendabele oplossing, maar ondanks dat een grote investering. Aarzel daarom niet om advies te vragen over de verschillende  mogelijkheden, afmetingen en wat de beste keuze is voor uw woonsituatie.

Geef een reactie