Occasion leasen

Leestijd4 minuten

Occasion lease

Wanneer u een bedrijf heeft en uw wagenpark is toe aan vernieuwing is het misschien een optie om te kiezen voor het leasen van bedrijfsauto’s. Dit is in veel gevallen interessanter omdat het aanschaffen van nieuwe auto’s een flinke investering is en daardoor kan drukken op uw kapitaal en eigen vermogen. Daarnaast is bij het leasen van een auto vooraf overeengekomen wat de maandelijkse kosten zullen bedragen, zo komt u niet voor verassingen te staan. Naast het leasen van nieuwe bedrijfsauto’s bestaat er ook een mogelijkheid om 2e hands auto’s te leasen.

Deze autolease occasions worden aangeboden met een lopend leasecontract, het contract wordt dan overgenomen door een andere partij. Vaak zijn deze “autolease occasion” voertuigen teruggekomen na faillissement van een bedrijf, na het aflopen van een proeftijd etc. etc. Het is wellicht interessant om een leasecontract over te nemen wanneer u een nieuwe medewerker met een jaarcontract in dienst heeft. Het leasen van een goede occasion kan wel 25% goedkoper zijn dan het leasen van een nieuwe lease auto, occasion of nieuw, in Nederland zijn talloze leasemaatschappijen met een groot aanbod.

Leasen

Het leasen van een auto is een van de meest gebruikelijke financieringsvormen voor wagenparken. Het is vaak interessanter om bedrijfsauto’s te leasen dan te kopen, zo kent een leaseovereenkomst vaste kosten en weet u precies waar u aan toe bent. Het kan hierdoor leiden tot flinke kostenbesparingen, dan wel tot kostenbeheersing. Investeringen drukken niet op uw balans en leasekosten zijn volledig fiscaal aftrekbaar. Al met al is het leasen van auto’s dus een minder grote aanslag op uw werkkapitaal dan de aankoop van auto’s en dat betekent dat u de financiële middelen kunt besteden aan de kernactiviteiten van uw onderneming.

Er zijn natuurlijk allerlei aanbieders van leaseauto’s, en dan is er nog de vraag welk merk u graag wilt rijden. Grote spelers zoals Audi, Mercedes BMW, Opel en Peugeot doen al jaren goede zaken in deze branche. Er zijn ook mogelijkheden voor shortlease, Audi bijvoorbeeld biedt allerlei modellen aan met de mogelijkheid om voor een kortere periode een auto te leasen. De maandelijkse kosten zijn wel iets hoger maar vaak kunt u maandelijks de overeenkomst beëindigen. Shortlease wordt vaak gebruikt bij een kortlopend dienstverband of bij een proeftijd.

Shortlease

Voor mensen die een auto nodig hebben als vervoersmiddel, is kopen tegenwoordig niet meer de enige optie. Tegenwoordig kan men een auto op privé basis leasen. Deze mogelijkheid is in de lease branche ook wel bekend als shortlease particulier. De shortlease optie is een concept waarbij de auto niet gekocht wordt maar geleased wordt van een lease maatschappij. Vaak is de periode waarom dit betreft tussen de 24 en 48 maanden.

Dit is een relatief korte leaseperiode, vandaar de naam shortlease. Een belangrijk voordeel voor de consument is dat deze niet een aankoop hoeft te doen en daarbij in een keer een groot bedrag moet neertellen of lenen. De consument is slechts een vast bedrag elke maand kwijt voor de leaseauto. Dit zorgt voor zekerheid bij de consument. Slechts de benzine moet men zelf betalen.

Shortlease auto

Een shortlease auto, de naam zegt het al is een auto leasen voor een kortere periode. U kunt bijvoorbeeld een auto voor een maand leasen, als we het hebben over shortlease, betaalt u dan een vast afgesproken bedrag per maand. Na een maand kunt u het contract opzeggen zonder dat er bijkomende kosten zijn, verlengen kan uiteraard ook. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie of heeft u voor enkele weken een huurauto nodig, dan is het gebruik maken van een shortlease auto meestal voordeliger, dan per dag een huurauto betalen. Bij shortlease kunt u ook gebruik maken van een aantal vrije kilometers.

Gaat u een privé auto leasen of bedrijfsauto leasen, dan bent u op de hoogte van het juiste leasebedrag per maand. Er zijn geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld, de verzekering, wegenbelasting, reparatie of onderhoud. Ook hebt u geen grote lening, zoals dat bij het aanschaffen van een nieuwe auto meestal het geval is.

Lease auto particulier

Behalve een auto leasen van de zaak, is het hebben van een lease auto particulier ook mogelijk. Een privé lease auto is ook heel erg betaalbaar. Tegenwoordig is privé leasen of occasion lease, zelfs een rage in de lease wereld. In plaats van een nieuwe auto of occasion aanschaffen, kiest men liever voor het leasen.

Zowel bedrijven als particulieren hebben liever dat ze een auto leasen, vanwege de vele voordelen van leasen. Bij privé leasen zijn de voordelen, dat je niet extra voor onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen moet betalen. Als je een auto leaset rijd je om de zoveel jaren in andere nieuwe auto. Heb je een keertje pech met de leaseauto dan is een telefoontje naar de leasemaatschappij voldoende. Vervangend vervoer wordt meteen in orde gemaakt, waardoor je niet zonder auto komt te staan.

Autolease particulier

Er zijn een aantal manieren om een auto gefinancierd te krijgen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk om de auto te kopen wel of niet met een lening. Er zijn ook nieuwe manieren om een auto te kunnen rijden en dit gefinancierd te krijgen. Particulier auto leasen is een van deze mogelijkheden. Een zogenaamde Autolease particulier, houdt in dat men in principe voor een bepaalde periode elke maand een van tevoren bepaald leasebedrag betaald.

Men krijgt hiervoor een nieuwe auto ter beschikking, welke men na de lease periode weer inlevert. Men kan na de periode een ander lease contract aangaan. Auto leasen privé kan dus tegen een vast maandtarief. Het maandbedrag dat men moet betalen, hangt natuurlijk van een aantal zaken af. Niet de minste is natuurlijk het type auto, merk of bouwjaar, maar ook de afschrijving.

Samengevat Auto leasen

Auto leasen particulier is een van de nieuwste vormen van leasen. Het maakt niet uit of men nu een werknemer is, een freelancer of student, een ieder kan en mag tegenwoordig een auto leasen, als men aan de vereiste voorwaarden voldoet. Bij een lease auto zijn de gang van zaken anders, dan bij het aanschaffen van een auto. Bij een nieuwe auto of occasion dient in principe het volledige bedrag voldaan te worden.

Een lease auto biedt het gemak van onderhoud. Als men een auto leaset is men niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Men is vaak ook gegarandeerd van een vervangende auto bij autopech of onderhoudsbeurten van de lease auto. Het is tegenwoordig ook zo dat bepaalde lease maatschappijen reclame toelaten op de lease auto’s. Door de extra advertentie inkomsten kunnen de lease maatschappijen een aantrekkelijke prijs aanbieden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *