Pesto

Leestijd1 minuut

Pesto

Pesto is een Italiaanse delicatesse, het bestaat hoofdzakelijk uit olie, gescheurde basilicum blaadjes, Pecorino (Italiaanse schapenkaas) of Parmezaanse kaas en pijnboompitten. In sommige varianten zoals tapenades, zitten ook olijven. Het is een smeuïg product met structuur. Een aantal varianten zijn de pesto genovese en de pesto rosso (tomaten pesto, met zongedroogde tomaten als hoofdingrediënt). Sinds enkele jaren zijn pesto’s zoals groene pesto en kip pesto een populaire culinaire smaaksensatie, zowel in Nederland als België.

Pesto kunt u serveren met toast, pastagerechten (pasta pesto), over carpaccio en kip, of als smaakmaker in salade, een pizza of een broodje. Vaak wordt pesto onterecht verward met tapenades. Normaliter heeft pesto een fijnere structuur en wordt het altijd bereid met basilicumblaadjes. Let op: omdat pesto basilicumblaadjes bevat, zitten er ook gentoxische, en waarschijnlijk kankerverwekkende stoffen zoals estragol, methyleugonol en safrol in. Daarom adviseert het voedingscentrum matig te zijn met het gebruik van pesto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *