Photovoltaïsche panelen

Leestijd1 minuut

Photovoltaïsche panelen

Er zijn 2 soorten energie, namelijk de grijze energie en de groene energie. Fossiele brandstoffen worden verbruikt bij grijze energie, hierbij kan men denken aan kolen of gas. Hierdoor is grijze energie niet milieuvriendelijk. Groene energie is de tegenpool van grijze energie. Groene energie kan worden opgewekt door de wind, water of de zon, denk maar aan windmolens of zonnepanelen (pv panelen) en is dus wel milieuvriendelijk.

De prijs van zonnepanelen liegt er niet om. Toch is het zeker de moeite waard om te overwegen om zonnepanelen te laten plaatsen. Ze zijn immers milieuvriendelijk en u kunt er een subsidie voor krijgen, namelijk de SDE subsidie. Het aankoopbedrag van photovoltaische panelen kunt u binnen 10 a 20 jaar terugverdienen door een lagere energierekening, ondanks de hoge prijs van de zonnepanelen.

Met deze panelen kan gemiddeld een kwart tot een helft van het grijze energieverbruik worden verminderd, waardoor u op een jaar veel minder kwijt bent aan uw energierekening. Echter, bij de plaatsing van zonnepanelen moet u wel rekening houden dat u ze het beste naar het zuiden kunt plaatsen i.v.m. de hoeveelheid zon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *