Sauzen

Leestijd1 minuut

Sauzen

Iedereen kent het wel, sauzen. Soms is het gewoon het lekkerste om een ietwat droog biefstukje te verorberen met een lekkere 



provencaalse saus.



Een saus is een eetbare en meestal gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gegoten of gesprenkeld, of soms erbij wordt geconsumeerd om extra smaak toe te voegen. Er zijn talloze soorten sauzen, zo staan de Italianen bekend om hun pasta saus, Aziaten om hun variëteit in woksaus en Amerikanen om hun barbecuesaus.






Hieronder een opsomming van een aantal populaire basissauzen:

  • Champignonsaus
  • Pepersaus
  • Tomatensaus
  • Botersaus
  • Looksaus
  • Ajuinsaus

Basissausen dienen als basis om vele andere samengestelde sausen te bereiden door toevoeging van smaakgevende bestanddelen en/of garnituren. Er zijn echt letterlijk oneindig veel mogelijkheden om lekkere sauzen samen te stellen, probeer het eens en u zult zien dat ook u een eigen saus verzinnen kan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *