Valkenburg aan de Geul

Leestijd1 minuut

Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul (in de volksmond: Valkenburg) is de mergelstad van Nederland. Lang geleden kwamen vooral de zeer welvarenden naar Valkenburg, maar toen in 1885 de eerste VVV (Vereniging voor Vreemdelingenverkeer) kwam, kwamen ook toeristen van lagere sociale niveaus.

In Valkenburg zijn verschillende prachtige natuurgebieden zoals het Gerendal en de Schaelsberg. U kunt hier volledig tot rust komen. Voor de kinderen zijn de zijriviertjes en oevertjes een geweldige plek om te spelen.

Het centrum van Valkenburg aan de Geul, zuid-Limburg


 

U vindt het misschien ook leuk om monumenten te bezichtigen. In Valkenburg vindt u kastelen, grotten, ruïnes: u kunt het zo gek niet bedenken. In Chateau St. Gerlach kunt u bovendien overnachten, maar dan moet u wel flink gespaard hebben! Dit kasteel is namelijk ook de verblijfplaats voor zeer hoogstaande personen, zoals staatshoofen, wanneer zij hier op bezoek komen. Er zijn natuurlijk genoeg andere verblijfmogelijkheden die minder duur zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit hotels in Valkenburg of in een van de andere hotels Valkenburg.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen: er zijn namelijk twee zwembaden (één openlucht zwembad en een overdekt, met een 25-meter-bad en een recreatiebad) en een pretpark. Over eten hoeft u zich ook al geen zorgen te maken. Er zijn zo veel verschillende restaurants en cafeetjes, dat er voor iedereen wel iets geschikts bij zal zitten.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *