Verantwoord omgaan met energie

Verantwoord omgaan met energie

Het wordt steeds belangrijker dat wij allemaal verantwoord omgaan met energie. De CO² uitstoot loopt alsmaar vanaf de 20e eeuw in een stijgende lijn op. Zo laat het CBS in cijfers zien dat de grootste uitstoot afkomstig is uit energie, water en afval. De uitstoot komt voornamelijk van bedrijven af, maar huishoudens hebben ook zo hun bijdrage. Onderzoek van het CBS toont aan dat de uitstoot van huishoudens toeneemt. Huishoudens stoten namelijk einde 2019, 3 procent meer uit dan in het derde kwartaal van 2018. De uitstoot heeft te maken met dat huishoudens te veel aardgas op hebben gestookt om de verwarming aan te zetten.

Ook u kunt een steentje bijdrage om de planeet staande te houden voor uw eigen generatie, maar ook voor die van anderen. Het is belangrijk dat wij samen werken aan een betere aarde en dat kan niet zonder uw hulp.

Hoe kan ik een steentje bijdrage met isolatiemateriaal?

Uw dagelijkse energieverbruik begint bij een goede uitrusting van isolatiemateriaal van uw woning. Zodra uw huis niet goed geïsoleerd is, is er meer energie nodig om uw huis goed te verwarmen. Wij willen natuurlijk allemaal prettig leven en niet continu koukleumen. Het is dus belangrijk dat uw woning goed geïsoleerd is zodat de CO² uitstoot beperkt blijft. Isolatiemateriaal bij PontMeyer zorgt ervoor dat uw woning voorzien is van een goede isolatie zodat u minder energie zal uitstoten en de planeet een stuk gezonder zal worden.

Kosten besparen

U heeft besloten om uw woning te voorzien van een goede isolatie. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar u bespaart hiermee zelf namelijk een hoop kosten. Wij weten allemaal dat de energie kosten enorm kunnen oplopen en helemaal in de winter. Voor sommige kan dit een dubbel gevoel geven: u wilt het lekker warm en aangenaam in huis hebben, maar de volgende dag ligt er een dikke energierekening bij u op de deurmat. Door uw woning goed te isoleren zullen uw maandelijkse lasten ook dalen.

Wanneer isolatiemateriaal aanschaffen?

Sommige woningen zijn al voorzien van een goede isolatie en dan is het niet altijd nodig om hier extra materiaal voor aan te schaffen. Het bouwjaar van uw woning kan een goede indicatie zijn om aannames te doen op het gebied van isolatie. Als u woning voor 1976 gebouwd is, dan is de kans vrij erg aanwezig dat uw woning niet of matig geïsoleerd is. Huizen die tot 1982 gebouwd zijn, zijn voorzien van een matige spouwmuur- en dakisolatie en hierbij heeft u geen vloerisolatie. Vanaf 1983 tot 1991 zijn de huizen volledig geïsoleerd, maar daarentegen is de kwaliteit van de isolatie laag. Nieuwbouw en huizen vanaf 1992 zijn doorgaans goed geïsoleerd.

 

Geef een reactie