Verschillende soorten LED verlichting

LED lampen zijn energiebesparend, milieuvriendelijk en zijn ook nog eens goed voor de portemonnee, daarnaast zijn de lampen ook nog eens in veel verschillende soorten, maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Daarom ga ik het vandaag in deze blog hebben over verschillende soorten LED verlichting.

Dimbare LED-lampen

Allereerst beginnen we met de meest ‘standaard’ vorm van LED verlichting. Deze dimbare LED-lampen lijken het meest op de bekende gloeilampen en hebben als extra mogelijkheid dat de lampen in sterkte aangepast kunnen worden. Deze lampen branden tot ongeveer 25.000 uur, tegenover de 8.000 uur van een gloeilamp.

LED spots

Voor het belichten van bepaalde plekken zonder grote lampen nodig te hebben, heb je de LED spotjes. LED sport zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en gewichten. Zo heb je de keus uit inbouw spotjes, spotjes voor in de grond en LED spotjes die je kan bevestigen aan de muur of het plafond.

LED strips

De LED strips zijn lange flexibele strippen vol met kleine LED lampen die zowel geschikt zijn voor binnenshuis als buitengebruik. Zo zijn er strips verkrijgbaar die prima tegen water kunnen, maar ook strips die liever niet nat worden. De LED strips kunnen vaak gemakkelijk bevestigd worden door middel van een plakrand aan de achterzijde van de strip.

Kweeklampen

Voor de echte kwekers onder ons, of degene met een eigen groentetuin zijn er speciale LED kweeklampen. Door een juiste samenstelling van verschillende soorten LED lampen, groeien de plantjes sneller als bij een andere lamp.

Bouwlampen

Naast kwekers of particuliere groentetuinen, bestaan er natuurlijk ook de echte bouwvakkers. Of je nou een DIY thuisklusser of klusjesman op de bouwplaats bent, je komt ooit in de situatie waarbij goede verlichting een pre is. Hiervoor bestaan er speciale LED bouwlampen. De lampen zijn geschikt voor het belichten van objecten, muren en grote bouwplaatsen.

LED zaklampen

Voor de energiezuinige kampeerder bestaan er speciale LED zaklampen. Deze lampen gaan over het algemeen langer mee dan een normale zaklamp op batterijen. LED zaklampen geven veel licht en zijn ook nog eens in zelf oplaadbare modellen verkrijgbaar.

Er bestaan nog veel meer soorten LED lampen, zoals energiezuinige kerstverlichting, speciale LED buitenverlichting en gehele LED-panelen. Voor een groot aanbod aan LED lampen verwijs ik je door naar de LED verlichting webshop bes led. Je kunt het zo gek niet verzinnen of deze site zal het waarschijnlijk in zijn assortiment hebben. LED is tijdens het aanschaffen misschien een duurdere investering, maar zal op langer termijn kostenbesparend zijn op energieverbruik en aanschaffingskosten van nieuwe lampen.

Geef een reactie