Voetbaltoto

Leestijd2 minuten

Voetbaltoto

Een voetbaltoto is een gokspel, waarbij wordt ingezet op officiële voetbalwedstrijden. De voetbal toto wordt in Nederland landelijk georganiseerd door de Lotto. De toto vindt zijn oorsprong in 1956, toen werd het opgericht door de KNVB. Het was oorspronkelijk een georganiseerde pool onder de leden, dus men moest lid zijn van de bond om mee te mogen spelen. Al snel gingen er grote bedragen om in de voetbaltoto waarna de overheid ook een vinger in de pap wilde. De toenmalige Minister van Justitie wilde aanvankelijk het wedden op voetbal verbieden maar legde in 1960 een wijziging van de loterijwet op tafel.

Vanaf dat moment werd de voetbal toto georganiseerd door de Stichting De Nationale Sporttotalisator, de opbrengst van het voetbal wedden werd grotendeels wel nog toegeschreven aan de Voetbalbond. De bedoeling van de toto was van een speelronde van de Ere-en/of Eerste divisie te voorspellen of er een winnaar was, en zo ja, welke ploeg. Er kon dan 1, 2 of 3 ingevuld worden. (Tegenwoordig staan er ook buitenlandse wedstrijden op het formulier)
   1 – Thuisploeg wint
   2 – Uitploeg wint
   3 – Gelijkspel

Met de opkomst van andere loterijen is de belangstelling wat afgenomen en daarmee liep dus ook het prijzengeld terug. Bij hedendaagse varianten zoals Toto select kan men zelf het aantal wedstrijden bepalen (min. 3 max. 6). Let op: Het gokken op voetbal is niet altijd onschuldig, het is een gokspel waarbij u het risico van een verslaving moet erkennen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *