Een vrijgezellenfeest organiseren is leuk!

Ben jij ceremoniemeester of getuige op het huwelijk van je beste vriend of vriendin? Dan is de kans groot dat jij het vrijgezellenfeest mag organiseren. En dat is dus echt een leuke klus. Maar vergis je niet: het organiseren van een vrijgezellenfeest is niet gemakkelijk. Je moet met veel factoren rekening houden, en natuurlijk moet je rekening houden met een budget. Ook moet jij voor de uitnodigingen zorgen, de datum prikken en natuurlijk een activiteit kiezen waar iedereen aan mee kan doen. Dus dan is de kans vrij groot dat bungeejumpen van je lijstje kan…

Regel een vrijgezellenfeest waar over nagepraat wordt

Maar dan wel in de positieve zin des woords. Je wilt dat iedereen een leuke dag heeft, ook als het weer slecht is. Voorlopig is de kans groot dat je nog even niets hoeft te regelen, de datum van het aanstaande huwelijk wordt waarschijnlijk vooruit geschoven. En een vrijgezellenfeest waar iedereen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moet blijven is toch niet zo leuk. Je kunt echter al wel ideeën gaan opdoen. Rondkijken en informeren naar de mogelijkheden. Prijsopgaves aanvragen en informeren bij de aanstaande bruid of bruidegom wie er uitgenodigd moeten worden.

Maak je er een surprise-feest van? Dan vraag je de bruid of bruidegom natuurlijk niets

Heeft de aanstaande bruid of bruidegom niks gezegd over het vrijgezellenfeest maar weet je dat hij of zij wel in is voor een feestje? Dan kun je het natuurlijk stiekem regelen. Het is dan wel verstandig om voorzichtig te polsen wie er allemaal uitgenodigd worden voor de grote dag. Aan de hand van de gastenlijst kun je vast een leuk gezelschap voor het vrijgezellenfeest bij elkaar krijgen. Haal de aanstaande bruid of bruidegom op de dag van het feest op en zorg dat iedereen die jij uitnodigt goed weet dat het een verrassing is. Het effect gaat verloren als ook maar één iemand de mond voorbij praat!

Maar wat ga je doen op deze dag?

Je kunt werkelijk van alles doen. Van lasergamen tot karten, van kookworkshops tot een escapreroom of een moorddiner. Het is maar net wat past bij de bruid of bruidegom to be en natuurlijk hou je rekening met het gezelschap. Gaat oma mee? Dan is een iets rustiger activiteit misschien meer aan te raden. Aan het eind van de dag kun je dan altijd nog met z'n allen de kroeg in. Misschien is oma wel gek op karaoke-zingen? Heb je kinderen onder de 18 mee? Dan is een drankovergoten activiteit weer een stuk minder geschikt. Pas de activiteit goed aan en dan heeft iedereen een leuke dag!

 

Geef een reactie