Waarom kiezen voor een last minute vakantie naar Kaapverdië

Misschien is dit niet het eerste wat in je opkomt als je een last minute wilt boeken, maar een Last minute vakantie Kaapverdië is zeker geen verkeerde keuze. Als je een tropische vakantie zoekt dan is deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan zeker een goede keuze. De eilanden liggen voor de Afrikaanse kust ter hoogte van Senegal. In dit artikel hebben wij voor je uiteengezet waarom Kaapverdië de perfect last minute vakantie voor jou is.

De voordelen van Kaapverdië

Het hele jaar door is Kaapverdië een goede bestemming om op te vliegen. De temperaturen zijn hetzelfde als in de Caraïben, maar de reisduur is een stuk korter. Je kan er zeker van zijn dat je warmer weer hebt en meer zonneschijn dan als je kiest voor de Canarische eilanden. Je vakantie zal niet bedorven worden door een jetlag, omdat er een klein tijdsverschil is van twee of drie uur. Dit hangt er vanaf in welke periode je reist. De sfeer is een mix tussen Portugees en Afrikaans en hierdoor uniek te noemen. Er zijn vele opties voor goede wandeltochten en naderhand hang je lekker met een cocktail in je ligbed op het strand. Er zijn vele kleinschalige hotels waardoor je ook wat meepikt van de lokale cultuur en daarom kan je ook beter niet kiezen voor een all inclusive. 

Tips als je wilt reizen naar Kaapverdië

Als je wat meer rust wilt ervaren dan is het een goed idee om je vakantie te boeken buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties. Gedurende het hoogseizoen liggen de prijzen een stuk hoger van zowel de hotels als de vluchten. Als je kiest voor een last minute vakantie buiten het seizoen kan je dit vermijden. Het fijne van Kaapverdië is dat je je niet druk hoeft te maken over slecht weer. Als je aankomt dan vlieg je op Mindelo, een kleurrijke stad met koloniale huizen. Er zijn in totaal negen bewoonbare eilanden en om deze reden is het ook slimmer om geen all inclusive te boeken. Het is veel leuker om te eilandhoppen en de sfeer op meer dan een locatie mee te maken. Ieder eiland heeft namelijk een eigen karakter en een ander landschap. Als je kiest voor een last minute vakantie naar Kaapverdië hoef je je zeker niet te vervelen. De lokale bevolking kan je goed helpen om je volgende locatie uit te zoeken afhankelijk van je wensen. Het is dus ook niet per se nodig om van te voren je hotels te boeken, behalve voor de eerste paar nachten. 

Geef een reactie