Wat is kaas eten toch lekker

Niet iedereen houdt ervan, maar veel Nederlanders zijn er toch wel echt fan van, dan hebben we het natuurlijk over kaas. Er bestaan zoveel verschillende soorten kaas, dat je haast zou denken dat er voor iedereen wel iets bij zit. Zelf vind ik kaas vooral lekker bij de borrel met een wijntje of als we gaan kaasfonduen. Laatst kwam ik achter een hele lekkere ontdekking. Ik maakte voor het eerst kennis met raclette kaas. Wat voor mij als kaasliefhebber eigenlijk best raar is dat ik dat nog nooit eerder had gegeten. Ik was naar de winkel gegaan om Raclette kaas kopen. Raclette is eigenlijk net als mijn favoriet kaasfondue, ook een Zwitsers gerecht. De naam van de raclette kaas komt van het wordt râcler, wat in het frans staat voor schaven of schrapen. Wanneer men voor het eerst raclette kaas eet snapt men meteen waarom het vernoemd is naar schaven of schrapen. 

 

Raclette

Wanneer men namelijk een raclette kaas koopt wordt er vaak ook een toestel bij aangeschaft. Dit toestel of raclette set zorgt ervoor dat de kaas langzaam smelt. Vervolgens kan er met brood of groente langs de kaas worden gegaan. Zodat hier dan gesmolten kaas op komt. Dit kan dan direct gegeten worden. Het voordeel van goede raclette kaas is dat deze kaas geen last heeft van draadvorming. Waar normale kaas die u laat smelten vaak wel last van heeft. Ook heeft raclette kaas vaak een andere smaak, het smaakt een beetje naar een kruidige bergsmaak. Het eten van de raclette kaas beviel mij heel goed, het was echt heerlijk. Ook mijn vrienden voor wie ik het had gekocht smaakten het erg goed. Het deed ons wel allemaal een beetje denken aan kaasfonduen. Dus we besloten na de avond Raclette kaas gegeten te hebben maar meteen een afspraak te maken om weer eens kaasfondue te gaan eten. 

 

Kaasfondue

En zo kwam het ervan dat ik afgelopen week de inkopen voor Kaasfondue kopen. Zelf vind ik de Zwitserse kaasfondue altijd heel lekker. Ik neem altijd de helft Emmentaler en dan voeg ik vaak voor de andere helft Gruyère toe. Als ik er zin in heb en het kan vinden in de winkel koop ik er ook nog wel eens Appenzeller bij. Dit is ook leuk voor de afwisseling. Ik eet namelijk vaak kaasfondue. Het lekkerste vind ik het om er vers stokbrood in te dopen. Maar ook tomaatjes en komkommer maken het erg fris. Tijdens de inkopen kreeg ik al helemaal zin om weer kaasfondue te gaan eten, wat is kaas toch verschrikkelijk lekker!

Geef een reactie