Weegschaal

Leestijd1 minuut

Weegschaal

Veel bedrijven waarbij het gewicht van het product invloed heeft op de prijs hebben een weegschaal in bezit. Met een weegschaal kan het gewicht van een product worden gemeten. Deze gewichten kunnen door een digitale weegschaal worden weergegeven in tienden van een gram maar ook zelfs in honderden van een gram.

Supermarkten hebben meestal een speciale winkelweegschaal aangeschaft voor de versproducten. Een dergelijke weegschaal meet het gewicht van het product, waarna er vervolgens een bon met de prijs uit komt rollen. In een winkelweegschaal kunnen ook producten worden voorgeprogrammeerd. Zo zal het ene soort vlees duurder dan het andere soort vlees zijn. Door alle soorten vlees een PLU-code te geven met daaraan de verschillende prijzen per kilo en deze in de winkelweegschaal in te programmeren, kan de weegschaal de precieze prijs van het stukje vlees berekenen.

Industriële bedrijven met grote aantallen zeer kleine producten zullen veelal met een telweegschaal werken. Een telweegschaal heeft meestal een kommetje bovenop, het kan echter ook een platte plaat hebben. De producten worden op de weegschaal neergelegd en de telweegschaal zal het aantal producten tellen met het gemiddelde gewicht per product. Daarnaast wordt ook het totale gewicht weergegeven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *