Wereldkampioenschap

Leestijd1 minuut

Wereldkampioenschap

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal wordt elke 4 jaar gehouden. Het is een toernooi tussen nationale teams die bij de FIFA zijn aangesloten. Het gastland (wat het WK organiseert) en de kampioen van voorgaand WK plaatsen zich automatisch. Daarnaast plaatsen zich er nog 30 of minder landenteams (afhankelijk van het aantal gastlanden) voor de eindrondes via continentale voorronden. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de supervisie over het begin van het toernooi tot het kampioenschap.

Het allereerste wereldkampioenschap werd in 1930 georganiseerd in Uruguay. De regerend kampioen is Italië, maar Brazilië blijft wereldwijd favoriet bij elk WK door hun technisch begaafde spelers en snelle spel. Ook wonnen zij als enige de wereldtitel maarliefst 5 keer. De trofee die het winnende team ontvangt is een 18-karaats gouden, 5kilo zware, 36cm hoge ontwerp van een Italiaanse kunstenaar. De trofee is en blijft eigendom van de FIFA vandaar dat na 4 jaar de trofee weer ingeleverd moet worden.

 

Een ander aspect van de wereldwijde belangstelling die er is voor het WK is het wedden op wk. Er zijn mensen die het WK aangrijpen om hun geld te investeren door geld in te zetten op een team, of meerdere teams. Vandaar dat het ook wel eens een bookmakers wk genoemd wordt. Wanneer u zelf geïnteresseerd bent in het wagen van een gokje op het WK van 2010 in Zuid-Afrika, zoek dan op internet op “wedden wk”. Let wel: “onschuldig” gokken kan leiden tot een gokverslaving!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *