Werkzaamheden van de loodgieter

Leestijd2 minuten

Loodgieters kunnen u helpen met een heel scala aan werkzaamheden. Veel van deze werkzaamheden hebben te maken met de leidingen in uw huis. Zo kunnen ze u helpen met het aanleggen van leidingen of het verhelpen van lekkages in zowel gas- als waterleidingen. Veel mensen bellen bij verstoppingen ook de loodgieter, maar vaak kan een rioleringsbedrijf u hiermee beter van dienst zijn. Eigenlijk zijn de branches die met uw leidingen werken in drie groepen onder te verdelen: loodgieters, rioleringsbedrijven en lekdetectiebedrijven.

Loodgieters kunnen u helpen met het leggen van leidingen en het verhelpen van lekkages aan de leidingen van uw huis. Als de lekkage zichtbaar is kunnen ze gelijk aan de slag, maar vaak zit de lekkage in de muur, het plafond, of de vloer en zijn alleen vochtplekken en dergelijke zichtbaar na verloop van tijd. In zo’n geval kan de loodgieter de lekkage verhelpen, maar dit gaat gepaard met hak- en breekwerk om de precieze locatie van de lekkage op te sporen. In zo’n geval kan een lekdetectiebedrijf uitkomst bieden. Deze bedrijven kunnen zonder hak- en breekwerk de lekkage opsporen, om daarna gericht aan de lekkage te werken. Rioleringsbedrijven kunnen worden ingeschakeld voor het verhelpen van verstoppingen. Daarnaast kunnen veel rioleringsbedrijven ook uw oude riolering vervangen of nieuwe riolering leggen mocht dat nodig zijn.

Loodgieters kunnen u dus met een heleboel zaken helpen maar soms is het handig andere specialisten in te schakelen. Een aantal veel voorkomende problemen waar loodgieters terecht voor worden gebeld zijn het repareren of vervangen van (lekkende) kranen, het leggen van verschillende typen leidingen (bijv. het aansluiten van een vaatwasmachine), het plaatsen van buitenkranen, of het assisteren bij het installeren van een nieuwe badkamer.

Zoekt u een loodgieter in Hoorn of omgeving? Neem contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar met advies, offertes of het werken aan uw leidingen.