Wist je dat Lissabon de perfecte stedentrip is?

Natuurlijk is het in de huidige situatie niet echt mogelijk om op vakantie te gaan. De meeste landen staan op kleurcode oranje en hier mag je alleen voor noodzakelijke reizen heen. Toch kan het geen kwaad om te dromen over vakantie. Waar zou jij heen gaan als de situatie omtrent COVID-19 verbeterd is en reizen binnen Europa weer veilig kan? Ik zou het wel weten. Ik zou namelijk absoluut kiezen voor een stedentrip naar Lissabon. Lissabon is écht de perfecte stedentrip locatie en in deze blog ga ik jullie vertellen waarom ik dat vind. Lees snel hieronder verder… 

Zon 

Allereerst is een stedentrip Lissabon natuurlijk een succes doordat het weer in Portugal (bijna) altijd lekker is. Ik was in Lissabon in februari en ook in deze tijd is het heerlijk vertoeven in Portugal. Het is wat mij betreft juist lekkerder dan in de zomer, omdat het niet zo ongelooflijk heet is. Het is rond deze tijd namelijk ongeveer 25 graden en je kunt dus prima in je shirtje lopen. En als je zorgt dat je ‘s avonds een vestje of truitje bij je hebt, zal je het absoluut niet koud krijgen. En nog een voordeel: Als je terugkomt is iedereen heel bleekjes van de winter, behalve jij! Want jij hebt een lekker Portugees kleurtje gekregen. 

Pastéis de nata 

Daarnaast is Lissabon een goede stedentrip plek omdat de Portugezen houden van zoetigheid. Net als ik! Op elke hoek in Lissabon heb je wel een bakkertje zitten waar je een zoete lekkernij kunt kopen met een kop koffie. En dat is natuurlijk heerlijk als ontbijt, lunch of gewoon een snack als je even trek hebt. Lissabon staat vooral bekend om de lekkernij ‘pastéis de nata’, dat een soort cakeje is die je kunt vergelijken met creme brulee of crema catalana. Enorm zoet dus, maar ook enorm lekker. 

Verkennen en ontdekken 

Tot slot is Lissabon de ultieme stad om lekker te gaan ontdekken en verkennen. Natuurlijk heb je een rechte hoofdstraat met de grote winkelketen, maar je kunt ook door de kleine straatjes van Alfama dwalen. Dit vind ik in steden vaak het allerleukste om te doen; gewoon lekker door steegjes wandelen en wel zien waar je uitkomt. Alfama is de oude wijk van Lissabon waar de typisch Portugese muziekstijl Fado ook is ontstaan. In sommige oude barretjes kun je deze authentieke muziekstijl nog live horen, maar deze zijn moeilijk te vinden. Gelukkig zijn de locals altijd bereid om je te helpen zo’n barretje te vinden. Spreek dus gewoon iemand aan en wie weet op wat voor leuke plekjes je uitkomt! 

Geef een reactie