Zwangerschapssymptomen

Leestijd2 minuten

Iedere vrouw klaagt tijdens de zwangerschap wel over verschillende zwangerschapssymptomen. Maar hoe kun je nu het beste omgaan met de vervelende bijwerkingen van deze zwangerschapssymptomen? Daar gaan we in deze tekst nader op in.

Het verminderen van zwangerschapssymptomen

Zwangerschapssymptomen horen bij de zwangerschap, je ontkomt er dus niet aan. Maar je kunt de vervelende werkingen wel verminderen. Besef wel, dat de zwangerschapssymptomen bij de zwangerschap horen en dat dit dus een noodzakelijk kwaad is, voor iets moois dat je ervoor terug krijgt. Zodra de kleine er is, vallen de herinneringen aan de vervelende bijwerkingen weg en kun je lekker genieten van je harde werk en het resultaat.

Misselijkheid

Bijna iedere zwangere vrouw krijgt hier wel mee te maken, typisch is dat de meeste hiervan last hebben in de ochtend. Als je hier veel last van hebt is het verstandig om iets een biscuitje of iets dergelijks langs je bed neer te leggen. Als je meteen wat eet nadat je wakker bent, zul je merken dat het gevoel van de misselijkheid langzaam weg gaat. Een andere manier om de misselijkheid te verminderen is door het eten van een pepermuntje, ik dit werkt vaak tegen het gevoel van de misselijkheid.

Een troostende gedachte kan zijn dat je alleen in het begin van je zwangerschap veel last kunt hebben van dit zwangerschapssymptoom. Na de 16de week zal het gevoel van misselijkheid weg gaan.

Bandenpijn

Een andere onprettige zwangerschapssymptoom is het hebben van bandenpijn. Hier krijg je vaak last in het tweede semester van de zwangerschap. Het kan al beginnen in week 20 en het komt tot stand door de groei van het baby. Doordat de baby steeds groter wordt heeft deze ook meer ruimte nodig in je baarmoeder, daarom moet de baarmoeder worden uitgerekt.
Helaas kan hier weinig tegen gedaan worden, vaak helpt het wel om een warme kruik op je buik te leggen of een warm bad te nemen. Je spieren ontspannen dan alsware, waardoor de pijn een beetje af neemt. Mocht je veel last hebben van bandenpijn, dan kan een ondersteunende buikband vaak goed helpen. Deze ondersteunt je buik, waardoor je spieren wat minder last hebben. Let er wel op dat je deze niet te veel draagt, hierdoor worden spieren namelijk lui. Als je de band dan niet draagt, gaat het alleen maar meer pijn doen.

Gewichtstoename

Een bijwerking waar je niets aan kunt doen is de gewichtstoename. Doordat je baby groeit, zul je zelf ook aankomen. Dat heeft niets te maken met hoeveel je eet en ga daarom ook niet op dieet. Hierdoor breng je alleen maar de baby in gevaar. Na de bevalling zul je zien dat je lichaam vanzelf gaat afvallen. In het begin hoef je hier niets voor te doen. Geniet dus van je zwangerschap en maak je geen zorgen over de extra kilo’s die je aan komt.

In deze tekst zijn niet alle zwangerschapssymptomen besproken, maar wel de meest gehoord. Als je op de hoogte wil zijn van nog meer zwangerschapssymptomen kun je het beste de site van zwangerschapssymptomen bezoeken. Op deze site kun je ook verschillende tips vinden, hoe je het beste om kunt gaan met de nare bijwerkingen van deze zwangerschapssymptomen. Kortom, hier kun je van alles vinden over zwangerschapssymptomen.